Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA | Satik Seyranyan: Autoritățile armene au lansat o „luptă de clasă” împotriva presei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Actualele autorităţi ale Armeniei au lansat o „luptă de clasă” împotriva presei, a declarat preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Armenia, Satik Seyranyan, în cadrul unei dezbateri pe tema libertăţii presei.

„Autoritățile în vigoare fac tot posibilul pentru a reduce la tăcere mass-media și pentru a le face să sufere pierderi financiare prin modificări legislative”, a menționat ea. „Știm foarte bine cum a funcționat ziarul lui Nikol Pașinian, cum a strâns fonduri. Cu toate acestea, când Pașinian s-a trezit într-o situație dificilă, i-am stat alături, am organizat mitinguri și conferințe de presă. »

Ea a spus că mass-media s-a confruntat cu multe provocări în ultimii trei ani, adăugând că 2022 va fi „și mai dificil” pentru mass-media din cauza situației politice și sociale dificile din țară.

„Presa joacă rolul unui gardian, iar oamenii care au ajuns la putere prin proteste de stradă nu doresc ca acțiunile lor să fie monitorizate în niciun fel”, a spus Seyranyan.

Ea a subliniat că majoritatea problemelor de pe ordinea de zi a unei sesiuni de guvern sunt discutate cu ușile închise și oamenii nu sunt la curent cu deciziile care se iau.

„Jurnaliştilor de astăzi le este din ce în ce mai greu să-şi facă treaba. Din păcate, societatea civilă, care până acum părea să favorizeze schimbarea, s-a dovedit a fi o susținătoare a puterii, mânuind adesea sabia împotriva presei. În ultimii ani, am asistat la un fenomen periculos în care media și jurnaliștii critici la adresa guvernului sunt vizați pe rețelele de socializare. Au fost chiar și cazuri de violență. Presa a devenit acum singurul gardian al democrației în Armenia, încercând să controleze acțiunile desfășurate ale autorităților”, a spus ea, adăugând că necesitatea unor schimbări legislative a fost ridicată și sub guvernele anterioare.

panorama.am