Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / S-a deschis Anul universitar 2020-2021 la UWC Dilijan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

31 august, Dilijan. Noul an universitar a început oficial la UWC Dilijan. Anul acesta, colegiul a întâmpinat 228 de studenți din peste 80 de țări – cu doi mai mulți decât anul trecut. Personalul didactic al colegiului este format din 26 de profesori din 11 țări. Numărul total de membri ai personalului în acest an este de 73, dintre care 42 din Armenia. Mulți studenți continuă să profite de ocazia de a studia la UWC Dilijan datorită sprijinului generos al donatorilor privați, al entităților corporatiste și al organizațiilor: 30% dintre studenți au o bursă completă, 51% dintre studenți – cu o bursă parțială.

Deși pandemia a complicat logistica aducerii studenților din întreaga lume la Dilijan, peste 150 de studenți sunt deja în campus. În prezent, deși blocat, campusul este împărțit în zone și „bule” pentru a se asigura că persoanele aflate în carantină nu interferează cu cei care sunt în afara acestuia. Toți studenții și profesorii vor ajunge la Dilijan până la sfârșitul lunii octombrie. Până atunci, procesul de învățare va fi o combinație de studii personale și online prin Google Classroom, ManageBac și alte platforme.

UWC Dilijan a efectuat un audit IT care ajută efortul colegiului de a implementa tehnologia în mod eficient. Prin urmare, colegiul a fost bine plasat pentru a răspunde nevoii de predare și învățare online din cauza COVID-19 cu instrumente de e-learning, manuale interactive online și acces la Google Suite for Education pentru toți studenții și personalul. Aceste eforturi permit studenților să își continue învățarea oriunde s-ar afla, înainte ca toată lumea să se întoarcă în campus.

În fiecare an, UWC Dilijan își extinde activitățile culturale și educaționale în cadrul comunității Dilijan. Numărul locuitorilor din Dilijan și din regiune care au vizitat colegiul pentru diferite evenimente din 2014 până în 2020 a depășit 10.000. În ultimul an școlar, colegiul a organizat trei evenimente în Dilijan, a inițiat 10 proiecte comunitare și a contribuit cu 500 de ore comunitare, cu 360 de copii locali care participă la proiecte co-curriculare. Chiar dacă anul acesta s-ar putea să trebuiască să desfășoare multe activități online, colegiul speră să continue activitățile cu comunitatea locală în beneficiu reciproc.

„Pentru mine, faptul că UWC Dilijan va avea un campus complet anul acesta este o adevărată mărturie de încredere – de la părinți, studenți și de la întreaga noastră comunitate. În ciuda începutului de an școlar oarecum neobișnuit, colegiul nostru continuă să facă totul pentru ca educația să rămână „forța care ne unește” și pentru a susține activitatea remarcabilă a 228 de studenți din diferite culturi și medii, precum și pentru a avea un impact pozitiv asupra orașului Dilijan și a regiunii ”, spune Gabriel Abad Fernández, directorul colegiului.