Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA : Reluarea discuțiilor privind soluționarea situației din Syunik

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Într-un comunicat al Ministerului armean al Apărării se spune că negocierile privind soluționarea situației din Syunik, care au început pe 12 mai după provocările forțelor armate azere în anumite părți ale frontierei din regiunea Gegharkunik, au continuat și sâmbătă (15 mai). Partea armeană a făcut încă o dată o cerere clară reprezentanților forțelor armate azere pentru a evita agravarea situației, care poate duce la consecințe imprevizibile, pentru a părăsi teritoriile suverane ale Republicii Armenia fără nicio condiție prealabilă și să revină la pozițiile lor inițiale.

În urma discuțiilor s-a ajuns la un acord pentru continuarea negocierilor azi, 16 mai, la ora 14:00. Situația nu s-a schimbat în cele trei direcții, unde armata azeră a încercat să avanseze în poziții.
Trebuie reamintit că vineri, în urma manevrelor subdiviziunilor armene, reprezentanții forțelor armate azere au fost nevoiți să părăsească unele teritorii.
Cu toate acestea, Forțele Armate ale Republicii Armenia subliniază necesitatea unei soluționări pașnice a situației, declarând încă o dată că încălcările asupra teritoriilor suverane ale Armeniei sunt absolut inacceptabile.