Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Proiect de tramvai aerian „Sky Gyumri” în Gyumri

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Compania Armon propune un proiect pentru orașul Gyumri în valoare de 500 000 de dolari (costul dezvoltării proiectului).Investiția ulterioară de 200 de milioane de dolari vizează construcția unei linii suspendate de tramvai, de peste 25 de kilometri. Proiectul, care va fi prezentat primăriei orașului Gyumri, pe 2 iulie, va fi făcut public și pentru a afla opiniile cetățenilor. Proiectul este elaborat de omul de afaceri Khachatour Sarkisyan care a părăsit Gyurmi acum 15 ani și dezvoltă afaceri în Africa.

De ce ai ales Gumri pentru acest proiect? “Am o datorie față de acest oraș Gyumri (…) avem un proiect mai mare în Africa și din cauza epidemiei de coronavirus nu pot merge acolo, așa că i-am convins direct pe investitori că o parte din aceste investiții să fie făcute în Armenia și am ales orașul Gyumri ”, spune Khachatour Sarkisyan, directorul Amron.

Cu o viteză de până la 50 km / h și 6-10 metri deasupra solului, transportul aerian va cuprinde 15 stații la o distanță de 50 m la 2 km.

Pe lângă tramvai, planul de dezvoltare prevede un eco-district pentru aproximativ 2.000 de locuitori cu toată infrastructura necesară.