Arsen Arzumanyan

ARMENIA / A fost lansat Programul „iGorts” (2021) pentru specialiștii din Diaspora armeană

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Republica Armenia invită profesioniștii din diaspora să lucreze în sectorul public. „IGorts” oferă o posibilitate pentru armenii din Diaspora de a oferi experiența lor în instituțiile de stat din Armenia.

Biroul Înaltului Comisar pentru Afaceri cu Diaspora al Republicii Armenia a lansat programul „iGorts” 2021, care va aduce până la 50 de profesioniști armeni din Diaspora, cu acreditări academice relevante și experiență de lucru, în cadrul ministerelor și instituțiilor de stat din Armenia.

Având loc pentru al doilea an consecutiv, cererile sunt deschise până la data limită de 15 aprilie și sunt disponibile pentru a fi completate în engleză, armeană și rusă. În urma procesului de înscriere, candidații selectați vor fi contactați pentru un interviu, iar cei selectați vor fi numiți, pentru un mandat de un an, la instituțiile de stat corespunzătoare.

Oficiul Înaltului Comisar pentru Afaceri cu Diaspora a lansat inițial „iGorts” în primăvara anului 2020 într-un proces de consolidare a națiunii și de a întări relația Armenia-Diaspora. În prezent, 51 de armeni din diaspora din 19 țări diferite servesc în 19 instituții de stat.

Toți candidații acceptați vor primi unele beneficii, cum ar fi un bilet de avion dus-întors, permis de ședere pe un an, bursă lunară și asigurare medicală de urgență. Programul 2021 va începe pe 1 septembrie și va dura 12 luni.

Dacă doriți să aplicați la programul „iGorts”, găsiți aplicația aici. Pentru orice întrebări legate de program, contactați diasporafellowships@gov.am sau sunați la biroul nostru la (+374) 10 51-55-14.

Oficiul Înaltului Comisar pentru Afaceri cu Diaspora

.