Arhiepiscopia Armeana

ARMENIA | Primire la Catolicosatul Armean de la Sfântul Ecimiadzin

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Luni, 11 iulie, 2022, S.S. Karekin al II-lea, Catolicos al Tuturor Armenilor, i-a primit la Sfântul Ecimiadzin pe Secretarul de Stat pentru Culte, dl Victor Opaschi și pe PS Episcop Varlaam Ploieșteanul, Vicar patriarhal al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, aceștia fiind însoțiti de PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România. La întâlnire a fost prezent Ambasadorul României în Armenia, dl Cornel Ionescu, dl Andrei Ungar, directorul de cabinet de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Arhid. Dumitru Ojog, secretarul de cabinet al PS Episcop Varlaam. Din partea Arhiepiscopiei Armene au fost prezenți consilierul eparhial dl Zare Nazaryan,  contabilii Victor și Ileana Dragomir, director de cabinet al Arhiepiscopiei Armene, dna Bella Muradian.

PS Episcop Datev Hagopian i-a prezentat pe cei doi oaspeți, exprimând alese cuvinte de apreciere pentru aportul Guvernului României și al conducerii Bisericii Ortodoxe Române  la sprijinirea bunei desfășurări a activității Eparhiei Armene din România și a întregii comunități armene din această țară.

SS Karekin al II lea, Catolicos al Tuturor Armenilor, și-a exprimat bucuria pentru prezența distinșilor oaspeți, veniți din Români, țară  în  care istoria armenilor  este menționată de mai bine de un mileniu, cu frumoase exemple de binecuvântată conviețuire și de unde a venit la sf Ecimiadzin ca patriarh ales de națiune cel vrednic de pomenire Catolicosul Vazken I.

Patriarhul Bisericii Armene a rostit calde cuvinte de apreciere pentru  modul în care Guvernul României și conducerea Bisericii Ortodoxe Române  se preocupă de păstrarea bunelor relații interetnice și interconfesionale, model de încurajare și susținere a toleranței și armoniei între cetățenii acestei țări.

SS Karekin al II-lea a  transmis, prin intermediul oaspeților, cuvântul Său de frățească dragoste  Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, dar și cele mai frumoase gânduri  poporului frate român.

Dl Secretar de Stat Victor Opaschi a  amintit îndelungata și buna colaborare a oficialităților române cu reprezentanții Bisericii Armene, statul român urmărind consecvent sprijinirea libertății religioase și a tuturor actvițăților ce se arată folositoare îmbogâțirii patrimoniului cultural, spiritual și moral al populației acestei țări.

PS Episcop Varlaam a avut frumoase cuvinte pentru bucuria de a vizita acest sfânt loc, exprimând în fața SS Karekin al II lea cuvântul de aleasă prețuire și frățească dragoste din partea Patriarhului Daniel.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene