Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Prim-ministrul Nikol Pashinyan l-a primit pe Zareh Sinanyan, noul Comisar General pentru Afaceri cu Diaspora

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Săptămâna trecută, Zareh Sinanyan, primar și membru  în  Consiliul municipal al orașului Glendale (CA)  vota  bugetul orașului, iar vineri el sosea la Erevan, unde era  numit Comisar  General pentru  Afaceri cu  Diaspora  de către prim-ministrul  Armeniei, Nikol Pashinyan.

“Am semnat o decizie prin care v-am desemnat pe postul de Comisar General pentru afaceri cu Diaspora  și sunt bucuros  că veți  lucra în Armenia. Evenimentele de anul trecut din Armenia au arătat că au avut loc schimbări enorme nu numai în Armenia, ci și în Diaspora. Cu siguranță, pot spune că Diaspora a participat pe deplin la Revoluția de Catifea din Armenia. După vizitele mele, am ajuns la concluzia că trebuie să se schimbe politica cu Diaspora pentru a fi  mai eficientă, iar obiectivul principal ar trebui să fie implicarea Diasporei în realitatea armeană, viața economică a Armenia, viața publică a Armeniei, viața politică a Armeniei, și Arțakh-ului, și, în general în munca de formare a unei noi   agende și a punerii în aplicare a acestei agende .

Vă mulțumim că  ați fost de acord  să părăsiți orașul Glendale  și să vă întoarceți în Armenia, este un gest cu încărcătură simbolică.  Pentru cei care nu știu , să spunem că v-ați născut la Erevan, ați studiat aici până în clasa a 7-a și vorbiți fluent limba armeană, engleză, rusă și, într-o anumită măsură, limba spaniolă care vă permite să comunicați pe deplin cu Diaspora. Desigur, nu sunteți un om necunoscut în Armenia și Diaspora și cred că vom avea o bună ocazie de a rezolva noile probleme cu care ne confruntăm în noua lume. Vă doresc succes, și din acest moment veți prelua toate îndatoririle ce vă revin. Sper că timpul va dovedi că această schimbare structurală pe care am inițiat-o este cu adevărat eficientă “, a spus  Nikol Pashinyan.

La rândul său, Zareh  Sinanyan a mulțumit prim-ministrului pentru încrederea acordată  și a adăugat: “Este o mare onoare pentru mine să preiau această poziție. De asemenea, este o mare responsabilitate pentru mine, deoarece, așa cum ați observat, relațiile dintre Armenia, Arțakh și Diaspora au un mare potențial. Revoluția noastră de catifea a deschis calea unei cooperări reale, semnificative și profunde între Armenia și Diaspora, iar rezultatele  pot fi  pozitive atât pentru Armenia, cât și pentru Diaspora.

Diaspora se prezintă cu un potențial   pregătit pentru Armenia, care ar trebui folosit, în cel mai bun sens al cuvântului, pentru binele Patriei. Republica Armenia este, într-o anumită măsură, garantul perpetuării  și consolidării Diasporei. Există, de asemenea, o mulțime de probleme acolo, și nu mă îndoiesc că actuala Republică Armeană este pregătită să sprijine compatrioții săi din  Diaspora, așa cum compatrioții noștri din Diaspora sunt gata să sprijine Republica Armenia și Republica  Arțakh.  Vă mulțumesc pentru încrederea voastră și voi face orice pentru a o justifica. “

Zareh Sinanyan  a fost reales în 2018  primar al orașului Glendale, unde locuiesc mulți armeni. Amintim că alegerile sunt pentru o perioadă de un an iar  Zareh Sinanyan a mai fost anterior primar în Glendale, în perioada 2014-2015. A mai deținut și funcția de consilier municipal.

Zareh Sinanyan s-a născut în Erevan în 1973. În 1988 s-a stabilit împreună cu familia sa în Statele Unite. În 1997 a absolvit Universitatea  din California  în științe politice și istorie. Este căsătorit și are 4 copii.