Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Prim-ministrul Nikol Pashinyan l-a primit pe Varujan Vosganian și reprezentanți ai comunității armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Prim-ministrul Nikol Pashinyan l-a primit pe deputatul Varujan Vosganian, co-președinte al  Grupul parlamentar de prietenie armeano-român și președinte al Uniunii Armenilor din România, Garabet Haciaturian, reprezentant al Fondului Hayasdan în România și Zare Nazarian, vicepreședinte al Uniunii Armenilor din România.

Salutând pe oaspeți, Nikol Pashinyan a spus că întâlnirile periodice cu reprezentanții diasporei armene sunt deosebit de importante pentru el, pentru a discuta o serie de aspecte legate de relațiile dintre Armenia și diaspora. Prim-ministrul a adăugat că unul dintre cele mai importante obiective ale schimbărilor din Armenia este crearea unui nou nivel al relațiilor dintre Armenia și diaspora, creând o agendă comună pentru patrie și pentru diaspora. În ceea ce privește relațiile armene-române, prim-ministrul a subliniat importanța deschiderii noii linii aeriene  Erevan-București și a exprimat speranța că aceasta va avea succes.

Varujan Vosganian și-a exprimat recunoștința pentru primirea călduroasă și a subliniat că a urmărit îndeaproape evoluțiile și schimbările din Armenia. El și-a exprimat încrederea că guvernul condus de Nikol Pashinyan își va îndeplini misiunea cu succes. Deputatul armean a declarat că comunitatea armeană este dispusă să contribuie la dezvoltarea Patriei în diferite domenii. În acest scop, el și-a exprimat dorința de a menține contacte și de a purta discuții periodic cu guvernul armean. Varujan Vosganian a vorbit despre activitățile comunității armene din România și și-a exprimat încrederea că aceasta ar putea juca un rol important în dezvoltarea relațiilor politice, economice și culturale între cele două țări.

În acest context, interlocutorii au discutat despre activitățile Comisiei Interguvernamentale armeano-române și de consolidarea relațiilor interparlamentare.

din comunicatul de presă al Guvernului Armeniei