Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Președintele Armen Sarkissian s-a întâlnit cu deputatul Varujan Vosganian, membru al Parlamentului României

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Președintele Armeniei, Armen Sarkissian l-a primit astăzi, 3 aprilie, pe deputatul Varujan Vosganian, președinte al Grupului de prietenie România-Armenia în Parlamentul României și președinte al Uniunii Armenilor din România.

Cei doi au vorbit despre necesitatea de a revigora legăturile economice dintre cele două țări și de a întreprinde acțiuni comune care să stimuleze dezvoltarea relațiilor în diverse domenii.

Deputatul Varujan Vosganian a sosit în Armenia cu ocazia inaugurării cursei aeriene București-Erevan, operată de compania Tarom. În acest context, părțile au subliniat importanța acestei legături aeriene directe între România și Armenia și au menționat că aceasta va stimula dezvoltarea turismului.

În cadrul întrevederii, președintele Armen Sarkissian și deputatul Parlamentului României, Varujan Vosganian, au discutat, de asemenea, aspecte legate de consolidarea relațiilor dintre parlamentele celor două țări și utilizarea potențialului existent în acest domeniu.
De asemenea, au vorbit despre comunitatea armeană din România, despre problemele și perspectivele existente. Interlocutorii au subliniat, de asemenea, importanța consolidării legăturilor în domeniile culturii, științei și educației.

din comunicatul president.am