Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA | Președintele armean Vahagn Khachaturyan și câștigătorul Premiului Nobel de origine armeană Artem Patapoutian au vizitat compania Synopsys Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Președintele armean Vahagn Khachaturyan și laureatul armeno-american al Premiului Nobel pentru Medicină, Artem Patapoutian au vizitat luni, 13 iunie, compania Synopsys Armenia din Erevan, specializată pe informatică și tehnologie digitală. Oaspeții au aflat despre activitățile și programele viitoare, apoi au participat la discuții pe teme de actualitate din sectorul IT și științific și au răspuns la întrebările celor prezenți.

Laureatul Premiului Nobel, omul de știință armeano-american de origine libaneză Ardem Patapoutian se află la Erevan unde participă la Zilele Științei și Afacerilor, în perioada 13-17 iunie.

Vahagn Khachaturyan a spus că, în acest moment, cheia construirii și dezvoltării statului armean este în mâinile cetățenilor. „Ne îndreptăm spre știință, spre înaltă tehnologie. Nu avem altă opțiune”, a spus președintele armean.
El a menționat că diaspora ar trebui să facă parte din schimbarea vieții noastre, pentru că nu este doar o conexiune sau o oportunitate de a ajuta.
„Cred că acesta este cel mai bun exemplu despre cum să devii faimos în știință în lume. Nu avem resursele, dar ne putem folosi cunoștințele pentru a reprezenta lumea. Synopsys este unul dintre cele mai strălucitoare exemple în acest sens”, a spus el.

Laureatul Premiului Nobel, biologul molecular și neurologul Artem Patapoutian a mulțumit pentru primirea călduroasă și a spus că se simte ca acasă. „Într-o zi, m-am îndrăgostit de știință. Pot spune că dacă faci ceva, trebuie să-ți placă. Cred că este grozav când faci ceea ce îți place, asta este cheia succesului”, a spus el.

Hovik Mousayelyan, directorul Synopsys Armenia, a considerat că este important ca oamenii de renume mondial să nu uite să-și menționeze rădăcinile, fie că sunt armeni, fie că au crescut într-o familie armeană. „Pentru prima dată, un om de știință armean primește Premiul Nobel. Nu exagerez dacă spun că acest succes este una dintre realizările noastre naționale” a declarat el.

după Armenpress