Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Nouă alertă a ministrului sănătății cu privire la coronavirus

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Întrucât răspândirea coronavirusului în Armenia continuă să nu se reducă, ministrul Sănătății, Arsen Torosian, a avertizat autoritățile că ar putea să nu mai poată spitaliza sau izola majoritatea celor infectați.

Guvernul armean a pus restricții severe asupra circulației oamenilor și a dispus închiderea majorității afacerilor la sfârșitul lunii martie, pe fondul creșterii rapide a cazurilor de coronavirus din țară. Creșterea zilnică a numărului acestor cazuri a scăzut considerabil, ceea ce a determinat guvernul să redeschidă anumite sectoare ale economiei naționale la 13 aprilie.

Guvernul a autorizat reluarea mai multor tipuri de afaceri la sfârșitul săptămânii trecute și a relaxat restricțiile de călătorie între Erevan și restul țării.

Între timp, ministerul sănătății a raportat mai multe cazuri noi de coronavirus în cursul săptămânii. El a spus luni dimineață ( 27 aprilie) că încă 62 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore.

Într-un interviu acordat serviciului armean al RFE / RL, domnul Torosian s-a plâns că, din cauza „multitudinii” de surse de infecție, autoritățile sanitare reușesc, din ce în ce mai greu să localizeze persoane care au a fost în contact cu pacienții cu COVID-19.

“Cu siguranță nu vreau să vină acea zi, dar s-ar putea să ne trezim că nu vom mai putea să ne ocupăm de toate cazurile și atunci nu va mai avea sens să închidem un oraș sau un sat”, a spus Torosian pentru RFE Armenian Service / RL.

Din acel moment, a adăugat el, oficialii din sănătate vor înceta spitalizarea persoanelor infectate, cu simptome ușoare sau fără simptome ale bolii și vor trata doar pacienții care sunt în stare gravă. “Nu știm când va veni acea zi” – a spus ministrul.

One Response to ARMENIA / Nouă alertă a ministrului sănătății cu privire la coronavirus

  1. Pingback: ARMENIA / Nou? alert? a ministrului s?n?t??ii cu privire la coronavirus | Armenia ? mapamond domains