Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Nikol Pashinyan : „Coronavirusul se răspândește și prin intermediul curților clădirilor rezidențiale”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Primul ministru armean Nikol Pashinyan a prezentat noi detalii cu privire la răspândirea coronavirusului în țară, spunând – după o întâlnire cu grupul de lucru înființat pentru a pune în aplicare starea de urgență – că statisticile arată că virusul se răspândește printre locuitorii clădirilor rezidențiale vecine.

Primul ministru a spus că din acest motiv, poliția a efectuat patrule intense în curțile clădirilor timp de câteva zile, pentru a preveni încălcarea normelor anti-epidemiologice.

Nikol Pashinyan a mai spus că alte evenimente, cum ar fi înmormântările și căsătoriile „clandestine” au fost alte surse importante ale răspândirii coronavirusurilor.

Într-o postare anterioară, pe facebook, Nikol Pashinyan a amintit că armenii au trăit sub stăpânirea altor imperii timp de secole, ceea ce nu a ajutat la construirea unei națiuni cu un puternic simț al Statului, dar acum pentru prima dată în istorie, poporul armean are oportunitatea de a crea un sistem politic de care să dispună liber: nu prin violență, ci prin voința cetățenilor.

“Acesta este un moment istoric și o misiune care, istoric, poate fi fatală sau poate da putere”, a spus el adăugând că „acest fapt înseamnă două lucruri: fiecare cetățean creează ordine prin comportamentul său și, de asemenea, cere ca și concetățenii săi să acționeze în același mod astfel încât cel care nu respectă ordinea să se simtă ca un paria .”

De asemenea, Nikol Pashinyan a menționat că informațiile din surse oficiale au fost întotdeauna asociate de societatea armenească cu înșelăciunea, minciuna și prezentarea greșită a realității.

„Sursa de informații reală și fiabilă în realitatea noastră au fost bârfele și zvonurile. Acum informațiile din surse oficiale – cel puțin despre coronavirus – sunt adevărate dar, cu toate acestea, o opoziție la nivel psihologic, genetic și inconștiență față de informațiile oficiale continuă să trăiască ”, a spus el.