Redactor

Armenia la Târgul Internațional de turism de la Berlin – ITB 2018

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Cea mai prestigioasă Expoziție de turism din lume – ITB 2018 a avut loc în perioada 7-11 martie în Berlin.
190 de țări au fost prezente, cel mai frumos stand fiind cel al Bavariei. Iar cel mai frumos stand din  Orientul Mijlociu  cel din Abu Dhabi cu noua atractie  mult asteptată a Muzeului Louvre. O alta atractie este Casa Abu Dhabi, turistii avand posibilitatea de a vizita sau chiar de a rezerva o cameră într-o casă tipică a localnicilor. O avantpremieră aș zice, acest lucru fiind de neconceput până de curând. Standul Bremen a fost de asemenea prezent oferind degustări de vinuri si promovarea orașelor Bremen și Bremerhaven. La standul Niedersachsen am discutat cu doamna Melanie Tietz despre antreprenorii din această regiune de renume international. O cunoscusem anterior în cadrul campaniei de marketing organizată de agentia Comeo, care în fiecare an invită jurnalisti la un mic dejun acompaniat de întruniri cu hotelieri din regiuni turistice interesante din Germania sau din Europa. În acest an un adevarat highlight a fost noua initiativă germane, Gesundheitsreise care oferă programe de prevenție pentru sănătate. Este vorba despre un partenariat între initiatorii acestui program preventiv si antreprenorii interesati de sănătatea angajaților săi, mi-a explicat presedintentele organizatiei Dr. Marcus Breu. Conceptul este urmatorul: în loc de a oferi un bonus de maximal 500 euro, din care după plata taxelor angajatului îi rămâne, poate, numai jumatate, angajatul beneficiaza de un voucher de 500 euro de la patron cu care poate achita în totalitate sau parțial o călătorie de refacere la libera alegere alegând din varietatea ofertelor si făcandu-si rezervarile pe pagina www.gesundheitsreise.de. Conceptul m-a convins, rezervările pot fi efectuate numai în Germania și Austria în momentul de față urmând  a fi activat pe plan european.

Autoarea articolului ( prima din stânga) la standul Armeniei alături de reprezentanți ai unor agenții turistice

 

 

Standul turistic național al Armeniei a fost reprezentat cu o selectie bogată de agentii turistice, operatori si hotelieri, mai precis 30 la număr.  Printre aceștia se numără Anahit Ghazaryan de la Fun Travel cu care am avut ocazia să stau de vorbă ulterior (în poză, dreapta) și agentia Feel Armenia a cărui prospect mi-a atras atenția. Armenia se prezintă pentru prima oară ca o destinatie de ski. En vogue este si turismul medical în acest an la ITB, care este în crestere. In cazul Armeniei este vorba de tratamente balneare si medicale, în special serviciile dentare. Eu însumi am apelat la un stomatolog în trecut când am avut o urgență la Erevan, si cu acea ocazie am aflat că stomatologii din Erevan sunt foarte cotați de turistii americani. Foarte reușit a fost evenimentul “Discover Armenia” organizat de reprezentații ministerului  turismului al Armeniei în cadrul târgului internațional ITB pentru jurnaliști și bloggers. Pagina oficiala este www.armenia.travel .

 

Astghik Chaplin

Astghik Chaplin, noua directoare de marketing a Fondului de Dezvoltare al Turismului a prezentat alături de colaboratorii săi, printre care se numără și Alik Sargsyan, cu care am avut ocazia să discut ulterior, despre atracțiile Armeniei si noul spot  publicitar care m-a impresionat foarte mult nu doar pe mine. Un fel de love story cu lozinci moderne în limba engleză și superbe imagini, in care o tanara  frumoasa cu trasaturi armenesti si un tanar si el  superb, explorau fiecare fauna si flora deosebită a Armeniei, cutreierând prin munti sau vizitând renumitele biserici si complexul religios Echmiadzin si manastirea Tatev. Punctul lor de intalnire este Ereven, capitala Armeniei. In Piata Republicii, aici unde in mijloc tronează un ansamblu cu fântâni arteziene care pe timpul serii devin vedetele oraşului şi punct de întâlnire pentru jumătate din populaţia Erevanului, aici se termina si acest love story publicitar. Dar invitatia ramâne, vizitati Armenia si trăiti momente de neuitat. Intr-adevar m-a apucat dorul de Armenia si mai ales de Erevan vizionand aceast clip publicitar si m-am revazut pe varful muntilor, în Karabach, la mănăstirea Tatev sau în Ereven în Piata Republicii admirand fântânile arteziene.

S-a optat pentru  profesionism la această expoziție, bazat pe o vizibilitate mai mare a standului, dar și pe asigurarea unui confort, pentru mediul de afaceri, necesar în muncă. Prin organizarea conferințelor de presă, degustări de bucate tradiționale si a dulciurilor Grand Candy, standul Armeniei a fost vizibil promovând țara ca destinație turistică de valoare.

În cadrul ITB-ului Agenția de Turism a Armeniei a  informat că în perioada 20-22 aprilie 2018, în incinta Centrului expozițional ,,YEREVAN EXPO” din Erevan,  se va desfășura cea de-a V-a ediție a expoziției internaționale specializate ,,IN TOUR EXPO 2018”.

Expoziția reunește diferite sfere ale activităților turistice și oferta privind diferite tipuri de agrement și recreere. ,,IN TOUR EXPO” reprezintă o platformă formidabilă de interacțiune dintre agențiile de turism, oficiile naționale de turism, mass-media specializată și toți cei interesați de noile tendințe și destinații turistice disponibile. Participanții au posibilitatea de a discuta direct cu consumatorii, să studieze strategiile concurenților având posibilitatea de a selecta cea mai oportună direcție de dezvoltare pentru întregul an turistic. De asemenea, participanții vor avea o oportunitate excelentă de a lua parte la un tur informativ gratuit prin Armenia, să se familiarizeze cu monumentele istorice arhitecturale, să facă cunoștință cu tradițiile și ospitalitatea armenească, să afle secretele de preparare a delicioaselor bucate tradiționale, inclusiv să deguste incomparabilul vin armenesc și să cunoască tradițiile de preparare ale acestuia, moștenite din timpuri străvechi.

,,IN TOUR EXPO 2018” este organizată de către compania EXPO Group cu susținerea Guvernului Republicii Armenia, Ministerului Dezvoltării Economice și Investițiilor și Comitetului de Stat de Turism al Armeniei.

Pentru informații suplimentare privind condițiile de participare, doritorii pot apela la următoarele contacte: tel: (+374 91) 007 702, e-mail: mail@expogrouparmenia.co , www.expogrouparmenia.com

corespondență din Berlin de la Alice KANTERIAN