Mihai Stepan Cazazian

Armenia la J.O. de la Londra 2012

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Armenia va fi prezentă la Jocurile Olimpice de vară de la Londra cu o delegație format din 25 de sportivi. Probele la care vor concura sînt

Lupte    7 sportivi

Haltere  6 sportivi

Tir        1 sportiv

Înot       2 sportivi

Gimnastică artistică 1 sportiv

Judo 2 sportivi

Box 1 sportiv

Atletism  4 sportivi

Taekwondo  1 sportiv

http://www.london2012.com/country/armenia/

La deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra, pe 27 iulie, Drapelul Armeniei va fi purtat de veteranul gimnasticii  Albert Azarian ( 83 de ani) fost mare campion olimpic și european, desemnat drept cel mai mare sportiv al Armeniei din secolul XX. Azarian care s-a implicat în dezvoltarea gimnasticii în Armenia este președinte de onoare al Comitetului Național Olimpic Armean.

Conform unei informații AFP  preluate de situl  Gândul. info  Guvernul din Armenia, Comitetul Olimpic local şi un bogat om de afaceri au promis prime de 700.000 de euro pentru sportivii armeni care vor câştiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Londra.

Guvernul a promis să ofere 100.000 de dolari (82.600 euro) pentru un titlu olimpic, Comitetul Olimpic armean va da 50.000 de dolari, în timp ce Gagik Tsarukyan, preşedintele comitetului, politician şi om de afaceri a afirmat că va oferi 700.000 de dolari, ceea ce duce la un total de 850.000 de dolari sau 700.000 euro.

Tsarukyan a promis deja o recompensă similară la JO-2008, dar nici unul dintre sportivii armeni de la Beijing nu a reuşit să câştige aurul. Armenia a obţinut în China şase medalii de bronz.

De la prima sa participare ca naţiune independentă în 1996, Armenia a câştigat un titlu olimpic, la Atlanta, la lupte.