Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA | Jurnalista Elena Chobanyan a fost aleasă membru în Consiliului Public al Ministerului Administrației Teritoriale și Infrastructurii

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Potrivit deciziei Ministrului Administrației Teritoriale și Infrastructurii al Republicii Armenia N2012-A (pe baza Anexei N1), la 20 iunie 2022, Elena Chobanyan a fost aleasă ca membru pentru ocuparea unui post în Consiului Public al Ministerului.

Acest Consiliu Public este format din cel puțin 15 persoane iar numărul maxim de membri este aprobat de Președintele Consiliului.

Consiliul poate include persoane din organizații neguvernamentale, mass-media, organizații care reprezintă minoritățile naționale, precum și alte persoane a căror activitate coincide cu activitățile Ministerului Administrației Teritoriale al Republicii Armenia (de exemplu : a participat la programe în domeniu, a publicat pe teme  în domeniu, a participat la înființarea unor grupe de lucru în minister, a cooperat cu organizații internaționale partenere ale ministerului etc.).

Consiliul nu poate include persoane sau organizații care primesc în prezent finanțare de la minister. O dată la doi ani, o treime din membrii Consiliului sunt schimbați prin tragere la sorți, ținând cont de necesitatea menținerii numărului minim de membri ai Consiliului prevăzut la paragraful 3 din Regulament. Calitatea de membru al Consiliului este acordată persoanei sau organizației ale cărei activități sunt cel mai strâns legate de scopurile și obiectivele Ministerului.

Consiliul își organizează activitatea prin ședințe, ce sunt convocate cel puțin o dată la trei luni. Dacă este necesar, o ședință extraordinară a Consiliului poate fi convocată la inițiativa Președintelui Consiliului sau a mai mult de jumătate din membrii Consiliului, pentru a soluționa o problemă ce  nu suportă amânare.

Consiliul poate lua decizii consultative prin vot deschis, cu majoritate de voturi. În caz de egalitate, președintele are votul decisiv.

Să reaminintim, că Elena Chobanyan este jurnalistă, (colaborează de mulți ani la revistele Ararat și Nor Ghiank) și a publicat peste 500 de articole începând cu anul 2011. În anul 2017 a obținut un master  la una din cele mai prestigioase universități de stat din Polonia, Universitatea Adam Mickiewicz din Poznań. 

De asemeni face parte din grupul de 40 de femei, din diferite domenii, selectate la programul  KATARINE 2022  – „Conducerea politică a femeilor ” care vizează implicarea femeilor în viața publică și în procesele politice.

Putem spune, ca o concluzie, că pentru jurnalista Elena Chobanyan este un început promițător care o poate propulsa din reprezentant al societății civile, în zona administrației publice și, de ce nu în politică. Succes Elena !