Mihai Stepan Cazazian

Armenia își propune să aibă un rol important pe piața mondială a turismului religios

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Biserica Surp Nșan a mănăstirii Haghpat ( în patrimoniul UNESCO din 1996 )

Armenia își propune să ocupe  un loc important  pe piața mondială a turismului religios. Pașii în acest sens  s-au intensificat în ultima perioadă.

Mekhak Apresyan, vicepreședinte al Comitetului de Stat pentru Turism, a declarat pentru Armenpress că vizita, în 2016, a  Papei Francis în Armenia, a contribuit în mare măsură la acest proces.

“Desigur, înainte de vizita Papei, Armenia a făcut pași pe această cale. Anterior am purtat și discuții cu părțile interesate, inclusiv cu participarea Bisericii Apostolice Armene. Dar vizita Papei Francis a fost un impuls, iar mesajul său “Pelerinajul în prima țară creștină” a devenit un motto și ghid pentru noi, a spus Mekhak Apresyan.

Armenia are un mare potențial pentru dezvoltarea turismului religios, există multe premise care pot plasa țara de la poalele Araratului  pe piața mondială a destinațiilor  favorabile și atractive  pentru  pelerinaje.

Mekhak Apresyan spune că Armenia având  un imens patrimoniu istoric și cultural este necesar să  încurajeze vizitarea destinațiilor turistice care includ  bisericile și mănăstirile dar aceste pachete turistice să fie însoțite de evenimente diferite.

Oficialul a declarat că există o cerere puternică pe piața turismului internațional religios, iar Armenia poate juca un rol important în acest domeniu.

The First Christian Nation of the World

The First Christian Nation of the World Welcome to the First Christian country#Armenia #First #Christian #Nation #Country #World

Posted by The First Christian Country of the World on 25 Ianuarie 2018