Elena Chobanyan

ARMENIA | Informațiile sunt pentru a fi folosite – A 5-A ediție, ArmSIG, a școlii de Administrare a INTERNETULUI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Î

În aceste vremuri, nu tocmai liniștite din Armenia au avut loc, timp de două zile (18-19 septembrie), cursurile organizate de ArmSIG. A fost a V-a ediție pentru jurnaliștii interesați de administrarea internetului.

Prima parte a instruire a fost o introducere generală privind sistemul și importanța Internetului. Lectorii au prezentat comunitatea mondială a internetului și activitățile sale în Armenia, de asemenea organizația de gestionare a domeniului ICANN și Registrul Internet al Armeniei – ONG-ul Societății de Internet.

Au fost furnizate informații generale despre RIPE NCC, precum și, conferința privind administrarea internetului (IGF). S-au făcut referiri la răspândirea discursurilor de ură sau împotriva drepturilor omului, s-au prezentat modalități prin care o știre poate fi verificată în fluxul imens de informații pe care ni le oferă internetul.

Sperăm ca informațiile dobândite la aceste cursuri să contribuie, într-un fel sau altul, în special celor care lucrează în domeniul mass-media din Armenia, și nu vor rămâne doar niște amintiri plăcute.

Elena Chobanyan