Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Industria turismului a pierdut 90% din cifra de afaceri

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Suma subvențiilor guvernamentale în sectorul turismului, în cadrul programelor anti-criză, se poate ridica la 600-700 de milioane de drami pe lună, a declarat ministrul Economiei, Tigran Khachatryan, într-o conferință de presă. El a adăugat că industria turismului a țării a pierdut 90% din cifra de afaceri din cauza crizei coronavirusului.

Tigran Khachatryan a declarat că una dintre cele două măsuri aprobate de guvern la 13 august a vizat ajutorul acordat întreprinderilor din industria turismului pentru a depăși consecințele socio-economice ale crizei coronavirusului. Este vorba de păstrarea locurilor de muncă, beneficiari fiind sanatoriile, companiile de catering, agenții de turism și furnizorii de servicii turistice.

Prin subvenționarea salariului unuia din trei sau patru angajați guvernul va acoperi cca. 25-30% din fondul de salarii al unei companii. Se va acorda mai mult ajutor companiilor care, în ciuda reducerii veniturilor lor, și-au păstrat cel puțin 70% din locurile de muncă.

Potrivit Tigran Khachatryan, nu există nici o îndoială că majoritatea întreprinderilor închise sau suspendate temporar din acest sector își vor relua operațiunile, dar acest fapt va fi treptat.