Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA | Inaugurarea în Vardenis a unui parc și a bustului eroului național al Armeniei MONTE MELKONIAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 25 noiembrie, Monte Melkonian, erou național al Armeniei și eroul din Arțakh ar fi împlinit 64 de ani. Cu acest prilej în orașul Vartenis din regiunea Gegharkunik ( Armenia) a avut loc o ceremonie solemnă de inaugurare a parcului și a monumentului ce vor purta numele lui. Bustul trebuia să fie inaugurat anul trecut de municipalitatea Vardenis, la inițiativa lui Gevorg Gapoyan dar festivitatea a fost amânată din cauza riscului de răspândire a coronavirusului, apoi a războiului de 44 de zile din Arțakh. Orașul Vardenis și Gevorg Gapoyan au finanțat această inițiativă dedicată memoriei eroului armean.

O coroană de flori a fost depusă de către armată în fața monumentului, apoi a urmat comemorarea dedicată amintirii eroilor care au murit în războaiele din Arțakh printr-o slujbă oficiată de părintele Taron Hunanyan din dioceza Gegharkunik.

Proiectantul monumentului este arhitectul Hamlet Gasparyan, iar sculptorul este Arthur Shahinyan. La ceremonie au participat soldați, oficiali ai forțelor armate, oaspeți și locuitori din Vardenis. Ceremonia s-a încheiat cu un moment artistic al elevilor de liceu din orașul Vardenis care au recitat poezii și au interpretat cântece dedicate eroului Monte Melkonian.