Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Înaltul Comisariat pentru afaceri cu Diaspora lansează programul „Un Pas spre casă” – 2021

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Tineretul armean din Diaspora este invitat să dezvolte relații personale cu Armenia în timpul programului de vară de două săptămâni

YEREVAN, ARMENIA (XX martie 2021) – Biroul Înaltului Comisariat al Republicii Armenia pentru afaceri cu Diaspora a lansat „Un Pas pentru casă” 2021, un program de vară educativ și informativ de două săptămâni în Armenia destinat menținerii și dezvoltării identității naționale în rândul tinerilor din Diaspora armeană cu vârste cuprinse între 13-18 ani.

Programul de două săptămâni, în format tabără, va începe în perioada 21 iunie – 14 august în 4 etape pentru a deservi 4 grupe diferite de participanți din întreaga lume. Fiecare etapă va fi plină de activități interesante, cum ar fi cursuri de limba armeană atât în ​​dialectul oriental, cât și în cele occidental, vizite informative la monumente istorice și culturale, muzee, instituții academice și comunități rurale, evenimente culturale, printre altele.

Cererile sunt acum deschise tinerilor din Diaspora, care nu sunt cetățeni armeni, cu excepția celor cu dublă cetățenie, și se vor încheia cu o săptămână înainte de începerea fiecărei etape. Cei interesați să participe ar trebui să depună o cerere pentru a se alătura etapei dorite. Toate costurile din țară pentru programul de 14 zile sunt plătite de Guvernul Republicii Armenia, inclusiv campingul, camera și pensiunea, vizitarea obiectivelor turistice, ședințele etc. Cu toate acestea, participanții sunt responsabili pentru propriul zbor de la și către Armenia, precum și asigurare de călătorie de două săptămâni.

Dacă doriți să aplicați la programul „Un Pas spre casă”, găsiți aplicația aici. Pentru orice informație despre program, trimiteți un e-mail la qayldepitun@gov.am sau sunați la +374 10 515-517.