Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Înaltul Comisariat General pentru afaceri cu Diaspora va cheltui 450 de milioane de drami pentru a finanța un pachet de programe, în 2020

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Înaltul Comisariat General pentru afaceri cu Diaspora va cheltui 450 de milioane de drami pentru a finanța un pachet de programe, în 2020, care vizează consolidarea interacțiunii Armeniei cu Diaspora și atragerea potențialului ei de dezvoltare, a spus Zareh Sinanyan. Înaltul Comisar General pentru afaceri cu Diaspora în cadrul unei audieri parlamentare privind proiectul de buget pe 2020.

El a adăugat că proiectul de buget prevede un total de 775 de milioane de drami pentru Birou, în 2020, din care 450 de milioane vor fi cheltuiți pentru implementarea a șase programe. El a evidențiat două programe, unul vizând stimularea repatrierii etnicilor armeni din țarile lor de origine și celălalt la reconversia tinerilor lideri ai Diasporei armene.

El a adăugat, ca parte a primului program intitulat „Pas cu pas acasă” că Biroul intenționează să găzduiască aproximativ 800 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 22 de ani. Bugetul programului este stabilit la 140 de milioane de drami.

De asemenea, Zareh Sinanyan a propus ca 60 de milioane de drami, suplimentar, să fie alocați unui program de informare al Diasporei armene cu privire la schimbările aflate în desfășurare în Armenia și 175 de milioane de drami, suplimentar, pentru organizarea a trei conferințe. Zece milioane de drami vor fi alocați pentru a sprijini programe în armeană în Georgia.

Cea mai importantă sarcină, a spus el, este crearea imaginii unei Armenii puternice și stabile pentru a atrage compatrioții în țara lor.

Zareh John Sinanyan (născut în 1973 în Armenia Sovietică) este un politician american și armean. A fost consilier municipal și fost primar în Glendale, California. Înainte de numirea sa în funcția de primar, a fost ales consilier al orașului în diferite comisii, cu atribuții în domeniul amenajării parcurilor, agrement și servicii comunitare, precum și în cadrul comitetului consultativ privind subvențiile pentru dezvoltarea comunității locale. Pe 14 iunie 2019, Zareh Sinanyan a fost numit Înaltul Comisar General pentru afaceri cu Diaspora de către prim-ministrul Nikol Pashinyan.