Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / În cadrul unei ceremonii la Sardarapat, ofițerul Rouben Sanamyan a primit Medalia „Erou Național al Armeniei”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În timpul unei ceremonii oficiale care a avut loc vineri, 28 august la memorialul victoriei din Sardarapat, prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a conferit medalii eroilor care s-au aflat pe pozițiile de apărare „Anvakh” (neînfricați) din Regiunea Tavush, la granița armeano-azeră.

Ceremonia a fost marcată de acordarea Medaliei de Erou Național căpitanului Rouben Sanamyan, care s-a remarcat prin acțiunile sale eroice împotriva inamicului azer în timpul ciocnirilor din luna iulie. 16 soldați au primit medalia „Crucea de Război”, de rangul I și alți 55 au primit „Crucea de Război” de rangul II.

Toți acești soldați s-au distins în timpul confruntărilor dintre armeni și azeri, în iulie, la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, provocând pierderi grele inamicului azer.

La eveniment au participat președintele Republicii Arțakh, Arayik Harutyunyan, Sanctitatea Sa Karekin II, Patriarhul Suprem și Catolicos al tuturor Armenilor, Președintele Adunării Naționale, Ararat Mirzoyan, membri ai Consiliului de Securitate, membri ai guvernului și statului, generali de armată, ofițeri și soldați.