Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA-GEORGIA / La Tbilisi, Nikol Pashinyan a dezvelit  placa dedicată aniversării a 100 de ani de la declararea independenței primei Republici Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În cadrul vizitei oficiale în Georgia, prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a participat la Tbilisi, la dezvelirea unei plăci dedicate împlinirii a 100 de ani de la proclamarea Primei Republici Armene  a cărei declarație de independență  a fost redactată  în Tiflis,  devenit Tbilisi.

 

La acest moment festiv au fost prezenți  primarul orașului  Tbilisi, premierul georgian Gheorghi Kvirikahvilli și membri ai guvernelor și parlamentelor din Armenia și Georgia.

“Capitala georgiană Tbilisi este impregnată  de energia comună a celor două popoare ale căror  rădăcini sunt atât de puternice încât astăzi suntem obligați să vedem împreună viitorul nostru liber și fericit” –  a spus Nikol Pashinyan într-un discurs foarte cald subliniind liniile vechi de prietenie armeano-georgiene. El a menționat, de asemenea, “suflul  libertății” care a pătruns în  Armenia și a adus un omagiu memoriei  tuturor celor care, la Tiflis, pe 28 mai 1918, au declarat independența primei Republici Armenia.