Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Fundația Hayasdan nu ar trebui să fie asociată cu o structură de strângere de fonduri

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La reuniunea anuală a consiliului de administrație al Fondului Hayasdan ce a avut loc la Erevan pe  18 iunie, a fost prezentată noua  viziune și strategie, care pune în centru  transparența și responsabilitatea. Strategia prevede o abordare mai orientată și mai cuprinzătoare, folosind instrumente care vizează transparența și abordarea problemelor prioritare din Armenia, Arțakh și Diaspora.

Președintele armean Armen Sarkissian, care este în același timp Președinte al Consiliului de administrație al Fondului Hayasdan, a spus în discursul său  că fundația nu ar trebui să fie asociată cu strângere de fonduri.

„Noua structură a Fundației pan-armene  Hayasdan, adoptată în ultima ședință a consiliului de administrație, a fost îmbunătățită. Scopul său este de a face fundația mai flexibilă atât în ​​activitățile sale, cât și în relațiile cu partenerii străini. De asemenea, consider că implicarea membrilor consiliului de administrație în activitatea fundației trebuie să fie mai mare și trebuie să desfășoare activități mai concrete de strângere de fonduri. Pe lângă programele noastre tradiționale, trebuie dezvoltate și implementate noi programe în acord cu nevoile moderne, inclusiv proiecte pilot. Fundația nu ar trebui să fie asociată cu o structură de strângere de fonduri, iar structurile fundației diasporei nu ar trebui să funcționeze ca birouri de trezorerie” – a spus președintele.

La reuniune a participat și domnul Garabet Haciaturian,
reprezentant național al Fondului Armenia în România.