Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA FRANCOFONĂ LA SALONUL INTERNAȚIONAL AL CĂRȚII DE LA BUCUREȘTI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 1

În calitate de membru al francofoniei, Armenia participă la cea de a 20-a ediție a tîrgului internațional de carte “Gaudeamus” de la București. În cadrul grupului țărilor francofone (GADIF), ambasada Republicii Armenia în România prezintă în pavilionul francofoniei, într-o secțiune specială, cîteva zeci de titluri în limba franceză, sub titlul “Arménie et Arméniens francophones”.

Deschiderea festivă a pavilionului francofoniei la Salonul internațional al cărții de la București a avut loc la 20 noiembrie anul curent, cu participarea ambasadorilor țărilor francofone și a reprezentanților instituțiilor regionale ale francofoniei. În seria manifestărilor ce vor avea loc pînă duminică 24 noiembrie sînt programate mese rotunde, prelegeri, discuții radiofonice și întîlniri cu scriitori de limbă franceză din diverse țări.

În secțiunea armeană sînt prezentate studii despre Armenia contemporană, despre istoria armenilor, despre străvechea civilizație și cultură armeană, lucrări de beletristică, albume despre pictori armeni de marcă, cataloage ale marilor expoziții, periodice, traduceri în franceză ale autorilor armeni și lucrări ale scriitorilor armeni de limbă franceză, toate acestea publicate în Armenia, Franța și Canada.

2

Ministrul educației, Remus Pricopie, a vizitat pavilionul francofoniei unde, în cadrul discuției avute cu ambasadorul Armeniei, Hamlet Gasparian, s-a arătat satisfăcut de cooperarea româno-armeană în domeniul învățămîntului.

La tîrgul de carte “Gaudeamus” participă cu stand propriu și editura “Ararat” a Uniunii Armenilor din România, care oferă publicului românesc numeroase titluri de carte.

Să amintim că Armenia este membru plin al Organizației Internaționale a Francofoniei – OIF, ce reunește 57 de țări membre și 20 cu statut de observator de pe aproape toate continentele –, în cadrul căreia se remarcă prin activitatea depusă.

4