Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Fiul liderului armean Nikol Pashinyan s-a înrolat, voluntar, să urmeze serviciul militar în Karabagh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Fiul prim-ministru armean Nikol Pashinyan s-a înrolat, voluntar, în armată și va servi într-o unitate din  Nagorno Karabagh, o decizie relativ rară întrucât elitele nu-și trimit, în general, fiii lor să lupte.

Într-o emisiune live pe pagina de Facebook, Nikol Pashinyan a apărut alături de fiul său Așot, care a împlinit 18 ani în martie. Așot Pashinyan a declarat că a decis să urmeze serviciul militar în Karabagh pentru a da încredere armatei și pentru a lucra pentru o “rezolvare pașnică” a conflictului.

Nikol Pashinyan a spus că gestul nu  este menit a “mă lăuda”, ci să încurajeze mai mulți armeni să se alăture armatei. Prim-ministrul i-a chemat pe compatrioții din străinătate, precum și pe cei între 18 și 27 de ani,  să meargă la cel mai apropiat birou de recrutare și să se alăture forțelor armate.

“Nu există loc pentru astfel de [eschive] în noua Armenie”, a spus el.

Gestul lui Așot Pashinyan a primit laude, pe scară largă pe rețelele de socializare, inclusiv într-un articol din ziarul satiric  azer Hamam Times, care a făcut o comparație neonorantă cu președintele azer Ilham Aliyev, al cărui fiu și-a  finalizat recent studiile universitare .