Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Elevii din satul Nalbandyan vor avea o școală renovată

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Nalbandyan School

Erevan, 5 nov 2015 – Școala din satul Nalbandyan (regiunea Armavir) este în curs de renovare majoră prin contribuția filialei Canada (Toronto)  a  Fondului Armenia – donatori fiind domnul și doamna Armen și Berjouhi Nalbandian.
Blocurile 2 și 3 ale școlii cu 2 etaje, care are o suprafață totală de aproximativ 3.200 de metri pătrați, sunt finalizate. Înainte de începerea renovărilor și lucrărilor de reconstrucție, fundațiile și cele două blocuri ale școlii au fost consolidate, rețelele inginerești interne, inclusiv cea electrică, rețeaua de apă și rețeaua de încălzire au fost reconstruite, podele au fost reconstruite cu parchet laminat si granit. Șase noi toalete au fost construite, deoarece inițial a fost doar o toaletă pentru a servi cele două blocuri ale școlii. În timp ce echipele lucrează la reconstrucția blocului 1,600 de elevi ai  școlii învață  în blocurile recent renovate. O mare  sală de sport va fi construită pentru școală. Școala va fi prevăzută cu mobilier nou  si echipamentul sportiv necesar.
Nalbandyan School2

Nalbandyan School6Primarul satului Grigor Mkrtchyan spune că pe lângă condițiile noi si convenabile pentru elevi și profesori, reconstrucția a oferit de asemenea locuri de muncă și venituri pentru aproximativ 30 de  lucrători pe o perioadă de 10 luni.

Locuitorii satului au fost bucurosi să spună că și berzele saluta această inițiativă frumoasă a Fondului Armenia deoarece este prima dată când au construit cuiburi pe cele patru colțuri ale acoperișului școlii.