Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Două fabrici de textile și-au suspendat activitatea din cauza COVID-19

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Doua fabrici de textile din Armenia și-au suspendat activitatea, după ce zeci de lucrători au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Fabricile aflate în orașul Gyumri aparținând companiilor locale Lentex și Svetex și au un număr de aproximativ 400 de lucrători.

Tigran Petrosian, guvernatorul provinciei Shirak, a anunțat că 120 de lucrători au fost testați pentru coronavirus și aproape jumătate dintre aceștia au fost depistați pozitivi. El a spus că proprietarii companiei au decis să închidă temporar fabricile fără ordin guvernamental.

“Svetex a decis să facă o pauză de două săptămâni în timp ce Lentex discută mecanismele și mijloacele de a-și continua activitatea”, a declarat Petrosian.

Acesta din urmă a spus că va decide „în următoarele zile” când va redeschide fabrica. El a sugerat ca unii dintre cei aproximativ 350 de angajați să se întoarcă în curând la muncă, astfel încât Lentex să-și poată îndeplini obligațiile contractuale față de cumpărătorii străini. Nu au fost în contact cu lucrătorii infectați și „se simt bine”, a menționat el.

Totodată cea mai mare fabrică de textile din Armenia din Vanadzor, centrul administrativ al provinciei vecine Lori, a fost lovită de o epidemie similară de COVID-19. Autoritățile au închis fabrica Gloria pe 3 iunie, după ce trei dintre cele 2.600 de femei care au lucrat au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

De atunci, numărul lucrătorilor infectați a ajuns la 149. Unul dintre ei, Lilik Bayadian, a fost informată că este pozitivă, la trei zile de la apariția febrei și a unei aparente pneumonii.

Bayadian a tușit de mai multe ori când a vorbit, prin telefon, cu corespondentul serviciului RFE / RL din Armenia, înainte de a fi transportată la spital.