Elena Chobanyan

ARMENIA | Cursuri ale Facultății de Drept a Academiei Naționale de Științe…nu doar pentru juriști

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Din 17 septembrie 2021 până pe 16 octombrie au loc la Academia Națională de Științe din Republica Armenia cursurile fără plată ( pentru al 3-lea an consecutiv) ale Facultății de Drept cu tema „Să fim conștienți și protejați”. Acestea au ca scop creșterea conștientizării în societatea armeană a rolului Justiției. Inițiativa aparține Catedrei de Drept, relații publice și departamentul de profesii al Centrului științific-educațional international (CȘEI) a Academiei Naționale de Științe din Republica Armenia.

Trebuie remarcat faptul că, începând cu anul  2018, au fost organizate astfel de cursuri cu această temă, frecventate nu doar de juriști, ci și de mulți specialiști din alte domenii. Abordarea este unică în Republica Armenia prin faptul că toate cursurile sunt gratuite și participanții au ocazia să adreseze întrebări specialiștilor care predau, dobândesc cunoștințe care ajută la formarea lor profesională, dobândesc cunoștințe teoretico-practice, precum și abilități organizatorice.

Cursurile au loc seara, în sala Academiei Naționale de Științe RA, astfel  studenții și cei care lucrează pot  participa activ la seminarii. Temele propuse au fost: ​​drepturile omului, jurisprudența Curții Europene, dreptul moștenitorilor, dreptul bancar, protecția penală a persoanelor – dosare penale, proprietate intelectuală, competențe juridice (materiale juridice-corespondență juridică), apărarea internațională a intereselor naționale, Structuri juridice, proceduri judiciare, particularități ale cauzelor pentru minori, drept internațional, drept contractual și alte subiecte importante.

Tematica subiectelor a fost aleasă în funcție de cele mai discutate probleme, de interes, în societate. Prin eforturile lui Anușavan Mușeghyan, Arman Saroyan și Mikici Parsadanyan, a fost organizată o simulare a unui proces al cărui subiect a fost cererea de recunoaștere a dreptului de proprietate în virtutea termenului de prescripție. Înainte de aceasta, participanților li s-au prezentat responsabilitățile, funcțiile și cerințele articolelor procedurii civile preliminare ale părților în litigiu.

Se are în vedere ca participanții la aceste cursuri să viziteze și  Școala Avocaților pentru a se familiariza cu activitățile școlii de arbitraj și ale instanței. Sperăm ca noi, participanții la aceste cursuri, să fim cetățeni mai informați ai Republicii Armenia, și să ne ajute la dezvoltarea noastră profesională în viitor.

Elena CHOBANYAN