Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Cu ocazia Zilei orașului Gyumri a fost redeschis accesul la monumentala statuie Mayr Hayastan ( Mama Armenia)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu ocazia Zilei orașului Gyumri, al doilea oraș al Armeniei, capitala regiunii Șirak, după exemplul primului ministru armean Nikol Pachinyan, al președintelui armean Armen Sarkissian, al ambasadorul Franței la Erevan SE Jonathan Lacôte, multe personalități au salutat Ziua orașului Gyumri.
Cu acest prilej Memorialul „Mayr Hayastan” (Mama Armenia) a fost redeschis după o perioadă de renovare. Spațiul care adăpostește statuia monumentală dedicată eroismului și patriotismului poporului armean datează din anii 1960-70.

The building of Municipality of Gyumri, Shirak marz

“Nu a fost niciodată renovat”, a declarat Samvel Balasanyan, primarul orașului Gyumri pentru Armenpress. Finanțarea pentru această renovare a fost asigurată de către orașul Gyumri și guvernul armean și a costat 60 de milioane de drami.
De la venirea lui Nikol Pachinyan care și-a început marșul Revoluției de catifea de la Gyumri, orașul este în continuă renovare cu investiții semnificative din partea statului armean pentru a revitaliza viața economică, socială și culturală a celui de-al doilea oraș, ca mărime și importanță al Armeniei.