Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Compania aeriană Ryanair va zbura către Erevan și Gyumri

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Compania aeriană  low cost Ryanair  va începe să efectueze,  anul viitor, curse regulate  care vor lega Armenia cu Italia și Germania. Această conexiune va include și prima legătură  a celui de-al doilea oraș ca mărime al Armeniei, Gyumri, cu Europa.

Situația dezastruoasă a transportului aerian din  Armenia a făcut un mare pas înainte prin  anunțul  Ryanair
și intenția  sa de a începe să efectueze
zboruri regulate spre Armenia anul viitor.

Compania aeriană irlandeză low cost va începe, din  luna  ianuarie 2020, curse regulate care  vor lega Roma și Milano cu Erevanul .  În vara 2020,  va lansa o conexiune Berlin-Erevan și va începe, de asemenea, să zboare între Memmingen (Germania, lângă Munchen) și cel de-al doilea oraș din Armenia, Gyumri. Știrea a fost anunțată la o conferință de presă pe 16 octombrie de către directorul comercial Ryanair, David O’Brien, și președintele Comitetului aviației civile din Armenia, Tatevik Revazyan.

Prețurile biletelor vor începe de la 30 de euro. La început, compania aeriană va deservi orașele europene de două ori pe săptămână: „Nu suntem aici pentru a zbura de șase ori pe săptămână dar sperăm că vom crește numărul de zboruri”, a spus O’Brien. „Așteptăm cu nerăbdare în anii următori să dezvoltăm, în continuare , creșterea traficului aerian armean, crearea de noi rute  și locuri de muncă. “

Zborurile din  Gyumri vor fi prima verigă europeană a acestui oraș; până acum existau rute aeriene  doar către și dinspre Rusia. O’Brien a spus că Ryanair  va investi 20 de milioane de dolari în renovarea aeroportului din Gyumri și că operațiunile sale vor crea 100 de noi locuri de muncă în Armenia.