Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA | Charles Michel speră că poporul armean va simți impactul pozitiv al sprijinului UE de 2,6 miliarde de euro

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

YREVAN, 17 IULIE, ARMENPRESS. Președintele Consiliului Europei, Charles Michel, speră că sprijinul acordat de UE de 2,6 miliarde de euro pentru Armenia este o oportunitate unică pentru țară. Charles Michel a făcut această declarație la o conferință de presă comună, la Erevan, cu premierul interimar al Republicii Armenia Nikol Pașinian.

„Acestea sunt cele mai bune condiție care garantează prosperitatea. Sunt optimist pe baza acestor semnale puternice pe care le trimitem în Armenia. Este un semn de încredere în viitor că vom colabora îndeaproape pentru a pune în aplicare tot ce ne-am propus, pentru a ne asigura că poporul și cetățenii armeni simt impactul pozitiv al acestor programe ”, a conchis Charles Michel.

Într-o declarație comună cu viceprim-ministrul armean în funcție, Mher Grigoryan, pe 9 iulie, comisarul UE pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi a anunțat că Uniunea Europeană va aloca Armeniei 1,6 miliarde de dolari pentru implementarea „programelor prioritare speciale” care vizează creșterea economică și creșterea locurilor de muncă. El a adăugat că Uniunea Europeană în ansamblu poate mobiliza 2,6 miliarde de euro pentru Armenia în cadrul acestui program.