Mihai Stepan Cazazian

Armenia: BERD finanţează metroul din Erevan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda finanţare pentru metroul din capitala Armeniei, Erevan, pentru executarea lucrărilor de reparaţie. Investiţia face parte din programul de îmbunătăţire şi reformă a transportului public.
Valoarea totală a proiectului este de 16,75 mil de euro, din care BERD ar putea acorda 5 mil euro. Pe lângă finanţarea BERD, şi Banca Europeană de Investiţii a aprobat creditul de 5 mil de euro, iar prin Facilitatea de investiţie pentru vecinătate (NIF), se vor acorda alte 5 mil de euro.
Faza a doua a studiului de fezabilitate include identificarea opţiunilor tehnice aplicabile pentru tuneluri, analize privind impactul social şi asupra mediului, conceptul de proiectare pentru soluţiile selectate şi specificaţii tehnice care urmează să fie prezentate în documentele de licitaţie pentru contractul de proiectare şi construcţie (finanţarea BERD este de 950 mii euro).
Contractul de supraveghere şi Sprijinul pentru Implementarea Proiectului vor fi finanţate de un donator internaţional, suma necesară fiind de 600 mii euro şi de asemenea, tot de un donator internaţional se va finanţa implementarea sistemului de e-ticketing în Erevan, valoarea ridicându-se la 200 mii euro.
Sursa: BERD