Redactor

ARMENIA | Au mai rămas 10 zile până la data limită pentru a aplica la programul „Tineri Ambasadori ai Diasporei”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Comunicat de presă

Contact: Amalya Karapetyan
E-mail: press.diaspora@gov.am
Web: http://diaspora.gov.am/en
Tel: +374 93 38 41 01

Erevan, Armenia (20 iunie 2022) – Mai sunt 10 zile până la închiderea cererilor pentru programul „Tineri Ambasadori ai Diasporei” din 2022 al Înaltului Comisariat pentru Afaceri al Diasporei din Republica Armenia.
Obiectivul programului este de a permite tinerilor din diaspora să-și extindă cunoștințele despre probleme politice, sociale, economice și de altă natură legate de Armenia și Arțakh și de a încuraja implicarea lor în viața comunității lor, oferindu-le noi cunoștințe și abilități. Unul dintre obiectivele programului este, de asemenea, de a contribui la dezvoltarea legăturilor între tinerii reprezentanți ai diferitelor comunități ai diasporei și tinerii din Armenia și Arțakh.
Programul va dura un an, inclusiv două săptămâni în Armenia, în perioada 25 septembrie – 8 octombrie.
În timp ce se află în Armenia, participanții vor lua parte la un program intensiv de formare care va include o serie de prelegeri, ateliere și întâlniri. Ambasadorii Tineretului vor vizita, de asemenea, instituții publice, științifice, educaționale, culturale și tehnologice, memoriale și vor participa la evenimente culturale.
Înaltul Comisariat pentru Afaceri al Diasporei va acoperi cheltuielile tuturor participanților în Armenia.
În restul anului, participanții vor desfășura diferite activități în țara lor de reședință.

Armenii din diaspora cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani și care trăiesc în diaspora de cel puțin 5 ani pot aplica pentru program. Ei trebuie să fie reprezentanți activi ai comunităților armene, să vorbească armeană, să dorească să contribuie la consolidarea relațiilor dintre Armenia și diaspora, să dobândească noi cunoștințe și abilități pentru a-și face munca mai eficientă în cadrul comunității lor.

Termenul limită de aplicare este 1 iulie 2022, miezul nopții, ora Erevan. Aplicațiile pot fi completate în armeană, engleză și rusă făcând clic aici.
Dacă aveți întrebări, ne puteți contacta prin e-mail la diaspora.youthambassador@gov.am sau telefonic la (+374) 10 515525 și (+374) 41 879453 (WhatsApp, Viber, Telegram).

__________________________

Despre Înaltul Comisariat pentru Afaceri al Diasporei
Înființat în 2019, Biroul Înaltului Comisariat pentru Afaceri al Diasporei din Republica Armenia este responsabil pentru dezvoltarea relațiilor, politicilor și strategiilor de implementare dintre Armenia și Diaspora.
Sarcinile noastre includ sprijinirea și încurajarea procesului de repatriere, facilitarea procesului de integrare a repatriaților, cartografierea potențialului diasporei, printre altele. Biroul este alcătuit din mai multe departamente, care angajează reprezentanți ai comunităților armene din diaspora. Pentru mai multe informații despre activitățile și programele curente, vă rugăm să vizitați site-ul web al biroului: diaspora.gov.am/en, urmăriți-ne pe rețelele sociale: @DiasporaGovAm sau scrieți-ne la următorul e-mail diaspora@gov .am.