Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA | A fost lansat programul „Ambasadorul tineretului din Diaspora”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

EREVAN, ARMENIA – Biroul Înaltului Comisar al Republicii Armenia pentru afaceri cu Diaspora anunță lansarea Programului „Ambasadorul tineretului din Diaspora”, cu sprijinul generos al Fundației Memoriale Jinishian. Programul își propune să creeze o rețea dinamică de tineri armeni, care vor avea ocazia să devină reprezentanți ai tinerilor din Diaspora ai patriei în comunitățile lor din întreaga lume.

Programul va viza 25 de tineri din comunitățile armene din Diaspora pentru o perioadă de un an, timp în care vor petrecute și două săptămâni în Armenia.

Programul va fi atât de natură teoretică, cât și practică și va include diverse excursii de studiu și întâlniri. La sfârșitul perioadei de formare de două săptămâni din Armenia, tinerii vor participa, de asemenea, la un „Forum al tinerilor”, unde vor redacta în mod colectiv un document politic pentru tineret pentru a stabili cadrul pentru o cooperare durabilă între comunitățile din diaspora și patrie.

La întoarcerea în comunitățile lor respective din Diaspora, participanții vor fi implicați în realizarea de materiale pentru mass-media locală dar și internațională și vor planifica și implementa întâlniri comunitare și discuții pentru repatriere în cadrul comunităților lor din Diaspora.

Solicitanții programului trebuie să aibă între 22-35 de ani să aibă origine armeană, să fi locuit în Diaspora de cel puțin 5 ani. În plus, aceștia ar trebui să fie membri activi și reprezentativi ai comunității lor armene din Diaspora, să aibă o bună înțelegere a limbii armene, să își manifeste angajamentul de a contribui la promovarea intereselor armenești la nivel mondial și să lucreze pentru consolidarea relațiilor Armenia-Diaspora. Experiența în mass-media este de dorit.

Cererile sunt deschise începând cu 1 iunie 2021. Termenul limită de depunere este 25 iunie 2021, la ora 00:00 – ora Erevanului.

Pentru a completa cererea și pentru informații mai detaliate, vă rugăm să vizitați http://diaspora.gov.am/en/programs/19/Diaspora-Youth-Ambassador