Redactor

Arhimandrit armean în vizită în judeţul Botoşani

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Comunitatea armeană din Botoşani a primit vizita PC Arhimandrit Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, instalat în funcţie la începutul acestui an. Părintele arhimandrit Datev Hagopian este armean născut în Irak şi a mai slujit în Franţa şi Olanda. Înalta faţă bisericească a venit la Botoşani în prima sa vizită pastorală. Duminică a slujit Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” şi a avut întâlniri cu membrii comunităţii şi cu consiliul parohial. „Această comunitate e foarte importantă pentru noi, mai ales această biserică ce are fundaţia celei mai vechi biserici armene din România, construită în 1350. În 2014 o să sărbătorim 665 de ani şi avem un proiect destul de mare în legătură cu sărbătoarea respectivă. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să finalizăm toate lucrările de restaurare a Bisericii «Adormirea Maicii Domnului» şi vrem să transformăm această biserică şi Botoşaniul un loc de pelerinaj pentru toţi armenii din Europa şi din lume”, a declarat PC Arhimandrit Datev Hagopian.

Ieri, PC Arhimandrit Datev Hagopian s-a întâlnit cu Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean şi cu primarul Cătălin Flutur, pentru a transmite mulţumiri pentru sprijinul acordat comunităţii. „Aveţi un oraş foarte frumos, merită ca acest oraş să devină un centru turistic pentru România”, a mai precizat PC Arhimandrit Datev Hagopian.

Viorica Popa, preşedintele comunităţii armene, a arătat că vizita înaltei feţe bisericeşti reprezintă o adevărată sărbătoare pentru comunitate. „Este mare specialist în carte veche şi în restaurare de carte veche. Se vor schimba multe lucruri în bine la noi”, a spus Viorica Popa.

Monitorul de Botosani