Mihai Stepan Cazazian

Arhiepiscopia Armeană din România / Scrisoare de condoleanțe adresată familiei, la dispariția lui Gaizag Ohanesian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 

ohanesianDoamnei Anahid Ohanesian

Mult iubita noastră fiică

 

Am primit cu mare tristețe vestea plecării din această lume a neprețuitului Nostru prieten Gaidzag Ohanesian.

De-a lungul vieții sale pământene și-a dovedit permanent frumusețea caracterului și noblețea sufletului ostenind fără încetare nu doar spre grijirea și armonia familiei sale, dar arătându-se neîncetat ca o strălucitoare pildă a tiparului unui armean adevărat,dăruit fără căutare de laude  trudei de slujire  și vieții de iubire=slujire și  iubire față de Dumnezeu, față de Sfânta Biserică Apostolică Armeană și față de toți conaționalii săi.  În sufletul lui minunat și în toată strădania sa de fiecare zi un loc aparte a fost cel păstrat și dăruit spre folosul și dăinuirea  comunității religioase a armenilor din România,spre păstrarea  strălucitoarei demnități  de care s-a învrednicit Sfînta noastră Biserică pe pământul României, prin Harul lui Dumnezeu și prin voința strămoșilor noștri care au trăit pe aceste meleaguri de aproape o mie de ani.

Activitatea sa  ca presedinte al organizaței,, Raffi,,  s-a arătat a fi doar o frântură din viața și strădania unui armean adevărat, din viața unui OM adevărat!

Mulțumim Gaidzag ! Mulțumim Gaidzag Ohanesian! Răsplata ta,răsplata vieții tale, ca și a tuturor marilor oameni, este doar de la Dumnezeu! Ne rugăm neîncetat pentru sufletul tău! Suntem datori a spune asta în fața lui Dumnezeu,în fața sfintelor Altare ale bisericilor noastre pe care el, Gaidzag Ohanesian, le-a iubit din adâncul inimii sale!

Îndurerata Noastră fiică Anahid Ohanesian, îndoliată familie, vă încredințăm de sincera Noastră compasiune!

Veșnica lui pomenire!

Ne rugăm bunului Dumnezeu pentru voi, pentru cei plini de tristețe! Dar și pentru noi, cei de astăzi, ca să ne ajute a urma  pilda de credință,slujire și respect arătate de iubitul  nostru Gaidzag. Și-a înveșmântat și împodobit viața cu jertfa slujirii și iubirii. ,, Voi sunteți martorii acestora!,,(Luca 24,48). .Dumnezeu să ne ajute a fi vrednici spre a ne arăta tuturor neîncetat această mărturie!

,,Ascultă Doamne rugăciunea noastră,și-l așează în corturile drepților….Amin,,

Cu iubire părintească și arhierească binecuvântare,

Episcop Datev Hagopian

Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România

 

Comunicat

Duminică, 18 septembrie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în toate bisericile armene de pe cuprinsul Eparhiei Armene din România, se vor oficia slujbe de pomenire pentru sufletul regretatului  Gaidzag Ohanesian, fost  presedinte al organizației  ,,Raffi,, slujitor devotat  și mult binefăcător, neostoit sărguitor pentru binele comunității religioase a armenilor din România.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România