Mihai Stepan Cazazian

ARHEOLOGIE | Importante descoperiri în mormintele regale de la Vérin și Nerkin Naver (Armenia)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cercetările arheologice din mormintele regale de la Vérin și Nerkin Naver din Armenia, situri din epoca bronzului și epoca antică a fierului au dus la descoperiri excepționale, potrivit arheologilor armeni. Ei au descoperit dovezi ale sacrificiilor rituale în mormintele regale din secolul 23 î.Hr., împreună cu bijuterii și a altor obiecte.

În cadrul unei conferințe de presă, pe 4 iunie la Erevan, istoricul Hakob Simonyan a detaliat aceste descoperiri ale echipei de arheologi de pe siturile Vérin și Nerkin Naver. Potrivit lui Hakob Simonyan, aceste situri funerare și aceste obiecte prețioase descoperite aruncă o nouă lumină asupra acestei civilizații și a nașterii poporului armean. Aceste obiecte datează de peste 4.300 de ani!

Statul armean finanțează această cercetare arheologică, care are o mare importanță pentru cunoașterea originii și tradițiilor poporului armean cu mai mult de patru milenii în urmă.

„O descoperire importantă, de asemenea, în întreaga lume, vechea epocă a fierului începe, în general, în secolul al XII-lea î.Hr., dar în siturile din Naver a fost descoperită o sabie de fier, precum și diverse obiecte de fier datând din secolul al XVII-lea până în secolul al XV-lea, dovedind că această civilizație din Naver, stăpâneau fierul înainte de oricine altcineva ”, a afirmat H. Simonyan.

Astfel primele urme ale apariției fierului – care era cunoscută în Egiptul faraonilor – duc în Armenia.