Mihai Stepan Cazazian

APELUL S.S Catolicosul Karekin II către poporul armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Dragi și pioși fii,

Evoluțiile și deciziile recente luate în țara noastră în cadrul soluționării conflictului din Arțakh ne-au tulburat profund pe toți.

În fața ochilor noștri, au defilat toți acești fii ai Armeniei care au luptat pentru independența Arțakh-ului timp de trei decenii sacrificându-și viața, toți cei care au atins gloria prin martiriul lor în ultimele 44 de zile , bravii noștri compatrioți din Arțakh care s-au confruntat cu războiul, fiecare comandant și fiecare soldat care a stat ferm în prima linie.

Este o sarcină grea care ne revine fiecăruia dintre noi, dar și o responsabilitate imensă, în numele binelui patriei, de a lucra, a reflecta cu curajos, înarmați cu înțelepciune și clarviziune, într-o unitate fără de cusur.

În adâncul inimilor noastre se află această rugăciune care invită la înțelepciune întrega națiune și la unitatea ei.

Conduși de o conștiință luminată de lecțiile istoriei noastre și de nevoia urgentă de a ne păstra unitatea națională, facem apel la calm, să nu cădem pradă unor sentimente exacerbate, dezordinii și violenței.

Criza actuală trebuie depășită prin eforturile comune ale forțelor politice și militare din Armenia și Arțakh.

Iubiții mei fii,

Conduita noastră nu trebuie să pună niciodată în pericol viața soldaților care continuă cu curaj să-și îndeplinească datoria sacră în tranșee, în primele linii. În acest context, cei din spate trebuie să rămână mai solizi ca niciodată, solidaritatea și stabilitatea trebuie să fie acolo, astfel încât să putem găsi împreună soluții pentru binele Arțakh-ului și Armeniei, în căutarea unei vieți sigure pentru oamenii noștri.

Facem apel la autoritățile din Armenia și Arțakh să dea fără întârziere explicații fiabile și complete poporului nostru, care se află aici, în patria noastră, în Arțakh și în Diaspora, cu privire la deciziile care au fost luate și la impactul lor asupra viitorului patriei noastre.

Aducem un omagiu spiritului patriotic și victorios al apărătorilor noștri. Apreciem foarte mult devotamentul și sacrificiul fiecărui fiu al nației noastră.

Credem în înțelepciunea poporului nostru.

Dumnezeu să ne apere și să apere patria noastră.

Sfântul Ecimiadzin, 10 noiembrie 2020

One Response to APELUL S.S Catolicosul Karekin II către poporul armean

  1. Emil Holingher November 18, 2020 at 9:12 pm

    De ce Artsakh? In romana e Artah.