Mihai Stepan Cazazian

Apelul lui Karen Karapetian, prim-ministrul Armeniei, către Diaspora armeană

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Prim-ministrul Karen Karapetian face apel la profesioniștii armeni din întreaga lume să se reinstaleze în Armenia și să contribuie la punerea în aplicare a reformelor majore promise de guvern.

Într-un apel scris pe pagina sa de Facebook, în engleză, franceză, rusă, spaniolă și arabă, dl. Karapetian a spus că aceasta ar putea avea un impact deosebit de puternic asupra culturii corporatiste și etica muncii în țară.

“În acest mesaj, aș dori să invit compatrioții noștri din Diaspora – personalități culturale mondiale, manageri, cei care au câștigat recunoașterea internațională în domeniul educației și științei, să devină agenți ai reformei, care este în curs în țara noastră, aducând o nouă cultură a managementului și de a pune cunoștințele și potențialul celor mai buni specialiști ai diasporei în serviciul obiectivelor tuturor armenilor. “, se spune în mesaj.

“Cultura Diasporei ar trebui să fie vizibile în Armenia. Fiecare contact cu compatrioții trebuie să ne ofere un nou impuls și un entuziasm nou, pe care, probabil nu-l putem cuantifica, dar care ar putea aduce o schimbare în lumea noastră,  făcând-o mai tolerantă în raport cu diferite sisteme de valori pentru a contribui la creșterea eficienței managementului și a forței de muncă. Ceea ce ar fi un succes pentru noi toți! “

“Noi putem, prin voi, să descoperim și să implementăm cele mai importante valori culturale ale altor națiuni dar în  aceeași timp, ei pot descoperi Armenia”, a spus Karapetyan.

Prim-ministrul nu a spus explicit dacă e pregătit să ofere poziții în guvern unor armeni din Diaspora. El a spus doar că implicarea lor mai mare în “domenii-cheie”, cum ar fi economia, sănătatea publică și educația ar duce la “rezultate imediate”.

Implicarea Diasporei în Armenia a fost mult timp îngreunată din cauza lipsei de oportunități economice, corupției pe scară largă și a altor probleme legate de statul de drept. Karapetian a recunoscut aceste “lacune” și a subliniat faptul că autoritățile de la Erevan “, nu mai au dreptul de a face mai multe greșeli.”

adaptare după armenews

textul integral in franceza  si engleza