Arhiepiscopia Armeana

APEL PENTRU UNITATE / Să sprijinim prin toate mijloacele efortul pentru apărarea Arțakhului strămoșesc!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Iubiți credincioși, fii ai poporului armean, membrii ai comunităților din România și Bulgaria,

 De mai bine de 3 săptămâni  frații noștri din Arțakh și Armenia trec prin ceasuri de grele încercări. Poporul armean se află încă o dată într-un moment crucial al istoriei sale. Este ceasul când apărătorii pământului strămoșesc, ostașii armeni țin piept aceluiași dușman care  de secole urmărește eliminarea  armenilor din cartea istoriei și din calea intereselor lor binecunoscute.

Acum, în aceste ceasuri de cumpănă, mai mult ca oricând, Armenia și Arțakhul,  pământ sfânt primit moștenire cu înscris de sânge din partea strămoșilor noștri, ne cheamă spre a-i fi sprijin. Pe întreaga linie ce separă Arțakhul și Armenia de  Azerbaidjan forțele armate armene, ostași și voluntari,  apără cu îndârjire granițele patriei lor, luptând  cu inimmaginabil efort împotriva forțelor unite azero-turce precum și a numeroaselor grupări de mercenari-teroriști aduși din diverse țări islamice pentru a sprijini agresiunea împotriva armenilor. Lupta fraților noștri  este o luptă sfântă, nu doar pentru apărarea patriei noastre. Este o luptă împotriva terorismului, împotriva încălcării dreptului de a trăi liber și independent, al nostru și al tuturor popoarelor,  luptă dornică să trezească  omenirea din somnul indiferenței față de soarta tuturor locuitorilor acestei planete. Luptăm pentru siguranța și viața noastră, pentru viitorul neamului armenesc, luptăm dorind ca lupta noastră să fie semnalul de alarmă pentru trezire, să fie răsăritul unei ere noi în care ura, războiul, vărsarea de sânge să nu-și mai găsească loc!

Chiar și în aceste ore se dau lupte grele  la granițele armeano-azere, pământul nostru sfânt fiind încă o dată stropit cu sângele bravilor apărători ai  patriei noastre. Este ceas de cumpănă, cesul când e pusă în pericol chiar exitența patriei noastre și dăinuirea poporului armean din Armenia și Arțakh. Este lupta noastră, a tuturor, căci fără Arțakh, fără Armenia, noi, cei din diaspora, vom fi niște sărmani orfani purtați de vânturile furtunilor  prin toate zările acestei lumi!  Să ne unim deci, să fim împreună, Arțakhul ne cheamă, patria ne cheamă, să-i venim în ajutor!

Iubiții mei, Patria mamă are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor ! Să mergem în ajutorul bravilor săi apărători. Este lăudabilă atitudinea armenilor de pretutindeni, ajutorul oferit de aceștia fraților lor din Arțakh și Armenia, ajutor financiar,umanitar, moral, ajutor de suflet! Să facem chiar mai mult, să mergem alături de frații noștri, cu toții, eu, voi, cei ce simt armenește,să luptăm împreună pentru viitorul poporului nostru, pentru dăinuirea neamului armenesc. Este ceasul noului Sardarabad al istoriei noastre, iar biruința va fi de partea noastră.  Avem de purtat o luptă dreaptă, iar Dumnezeu este mereu de partea celor drepți, iar ,,dacă Dumnezeu este pentru noi, cine este împotriva noastră? ,,(Rom. 8,31). Să ne arătăm în toate uniți pentru biruința dreptății noastre!

Dumnezeu să apere și să binecuvânteze Armenia, Arțakhul, să-i păzească mereu stăruitori și neobosiți în lupta lor pe bravii apărători ai pământului nostru strămoșesc.

+Episcop Datev Hagopian

Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România,

Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene