Redactor

APEL / Colegiul Samuel-Moorat din Sèvres în pericol

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În această vară revista « Les Nouvelles d’Arménie » ne-a informat despre voința Monseniorului L.B.Zekiyan de a dori să vândă colegiul Samuel-Moorat de Sèvres. De la închidere, nu este prima dată când intențiile de a vinde acest edificiu au ajuns la urechile noastre, dar, niciodată în mod deschis ca în această vară.

În urma vizitei președintelui Republicii Armeniei s-a dat un termen de opt luni pentru a se găsi o soluție. De ce opt luni? Suntem sceptici că putem găsi o soluție în opt luni, având în vedere că au trecut mai bine de douăzeci de ani de când această instituție este închisă și nu a fost găsită nicio soluție. Congregația mechitaristă a delegat un Vartabed în Sèvres pentru a studia diferitele posibilități  dar se pare că, în loc să caute soluții, torpilează discret toate propunerile.

Știm că Vartabedul de la
Veneția a făcut investiții/plasamente periculoase și că managementul  nu este foarte clar.

Și Seminarul din  Pecq a fost închis și probabil vândut  în totală discreția și într-o generală indiferentă. Nu este un secret faptul că Vartabedul a refuzat în diferite momente un parteneriat cu statul, spre deosebire de multe alte instituții private, pentru a închide în final colegiul.

În perioada vacanței de vară am lansat, fără prea multă convingere, o petiție pe platforma change-org. Surpriză !!! Ne apropiem de cca 1.500 de semnatari și cu siguranță  vom depăși această cifră. (…)

Scopul inițial al
petiției a fost mobilizarea și reunirea foștilor  cursanți ai colegiilor mekhitariste, foștii
elevi ai școlii de joi de la  Samuel
Moorat, prieteni ai acestor instituții care au fost repere importante,
recunoscute de comunitatea noastră.

Trebuie să găsim idei pentru activități culturale durabile, utile comunității armene, cu un management încredințat unui grup de experți . Pe site-ul prezent, ( la adresa mekhitarian.org ) vom putea aduna diferitele mesaje ale celor care sunt interesați în devenirea acestui colegiu emblematic.

ARMENAGAN

Semnează petiția aici

3 Responses to APEL / Colegiul Samuel-Moorat din Sèvres în pericol

  1. Garabet Haciaturian October 23, 2019 at 9:27 am

    Semnat la 05.10.2019 o alta petitie dar cu acelasi subiect(Pétition de Mekhitarian.org)