Mihai Stepan Cazazian

 Apel către tinerii armeni  din Eparhia Armeană din România   

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

            Iubiți tineri,

Din Catedrala Arhiepiscopală  a armenilor din România trimitem spre voi cuvântul Nostru de dragoste părintească și binecuvântare arhierească.

Cu mare bucurie am aflat despre faptul că, prin hotărârea Patriarhului Suprem și Catolicosului Tuturor Armenilor Karekin al II lea, anul acesta, 2018 a fost proclamat An al tineretului armean din întreaga lume, dorind prin aceasta accentuarea rolului și a importanței  implicării tinerilor în viața Bisericii  Armene.

În perioada 4-8 iulie 2018 ,va  avea loc în localitatea Țakhkadzor din Armenia o întrunire la care vor participa tineri armeni din toate colțurile lumii. Participanții  vor avea și prilejul de a vizita Sfântul Scaun de la Ecimiadzin, loc sacru al poporului armean, unde vor primi binecuvântarea Catolicosului Tuturor Armenilor.În cadrul programului alcătuit se vor organiza  vizite în diverse locuri din Armenia cu scopul unei mai bune cunoașteri a istoriei și culturii armenilor.

 Cu părintească dragoste facem acest apel, îndemnându-vă să participați la această întrunire, dorind chiar mai mult, ca această inițiativă să vă fie imbold spre o activă implicare în viața și activitatea bisericii noastre. Participând concret la acțiunile desfășurate sub patronajul bisericii  la nivel eparhial sau parohial, puteți dovedi cu prisosință rolul deosebit pe care voi, reprezentanți ai tinerei generații, îl puteți îndeplini în strădania slujirii bisericii și nației armene.Trebuie să vă arătați puterea mobilizatoare și disponibilitatea de acțiune în toate cele  folositoare poporului armean. Avem neclintită încredințare că doriți a urma această cale, avem adâncă încredere în reușita stăruinței voastre și în împlinirea frumoaselor idealuri ale generației care duce spre viitor, încununată cu noi reușite, mândria trecutului ce v-a fost lăsată moștenire.

Așteptăm cu nădejde să dați curs îndemnului Nostru și, prin mijlocirea preoților din parohiile voastre sau a membrilor consiliilor parohiale, să vă exprimați dorința de a participa la această întrunire dar și de a vă implica mai mult și mai activ în viața comunității armene.

În cel mai scurt timp vă vom oferi detalii  privind procedura de urmat pentru înscrierea voastră pe lista reprezentanților Eparhiei armene din România participanți la întrunirea din luna iulie.

Bunul Dumnezeu să vă călăuzească pașii spre bine, spre noi reușite, întăriți cu credință, cu har  și cu binecuvântarea Noastră.

Episcop Datev Hagopian

Întâistătător al Eparhiei Armene din România

Președinte al Uniunii organizațiilor tinerilor armeni din Europa