Redactor

Ansamblul armenesc de cântece și dansuri tradiționale Karin vine la Mamaia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Vești bune pentru iubitorii de muzică, dans și multiculturalitate: ansamblul de cântece și dansuri tradiționale Karin va susține un spectacol, luna aceasta, în Mamaia.

Întâlnire cu folclorul armenesc este programată pe 31 iulie, de la ora 19.00, în Piațeta Cazino din stațiune.

Înființat în anul 2001, de către Gagik Ginosyan, onorat de Republica Armenia pentru meritele sale culturale, Karin Folk Dance and Song Group desfășoară o bogată și intensă activitate (festivaluri, concursuri, proiecte TV) pe scenele din țara natală, dar și în străinătate (Spania, Turcia, Georgia, Iran, Statele Unite ale Americii).

Activitatea sa este distinsă cu numeroase premii. În aprilie 2011, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Dansuri Naționale care a avut loc la Palma de Mallorca, Spania, Karin s-a plasat pe primul loc. În același an, Ministerul Culturii din Armenia i-a acordat o diplomă, iar fondatorul său, care este și director artistic, a obținut cea mai înaltă distincție, Medalia de Aur.

În februarie 2012, grupul a susținut un concert aniversar, pentru a marca un deceniu de la înființare, după care a efectuat un turneu în SUA, la comunitățile armenești din California și a organizat cursuri de dans.

În 2017, Karin a fost în România, la cea de-a IV ediție a Festivalului Strada Armenească din București și va fi prezent, și în acest an, la Festival.

Cele mai multe dintre cântecele și dansurile pe care ansamblul Karin le promovează au fost salvate de la uitare și refăcute în forma lor originală, datorită activității de cercetare pe care grupul o desfășoară.

Spectacolul este organizat de Uniunea Armenilor din România, filiala Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Mirela STÎNGĂ

culturaconstanta.ro