Redactor

ANIVERSARE / Ziua Institutului Naţional de Endocrinologie “C. I. Parhon”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Biblioteca Centrală Universitară Carol I din Bucureşti a găzduit vineri, 8 noiembrie, un eveniment medical consacrat Zilei Institutului Naţional de Endocrinologie “C. I. Parhon”, cu care prilej s-au marcat cei 73 de ani de la crearea acestei instituţii medicale şi de cercetare, unică în  lume la vremea respectivă.
S-a difuzat un film documentar consacrat vieţii şi activităţii ilustrului savant român, film realizat de o echipă de la Universitatea de Medicină “Carol Davila” din Capitală. In cadrul filmului acesta s-au făcut referiri şi la colaborarea acad. Parhon cu cea care avea să devină acad. Ana Aslan şi să preia conducerea Institutului de Geriatrie şi Gerontologie, creat de savantul evocat.
La eveniment au luat cuvântul numeroase personalităţi ale vieţii publice şi, mai ales, medicale, care au evocat bogata activitate medicală şi de cercetare a Institutului “Parhon”. În încheierea primei parţi, a luat cuvântul şi ziarista Madeleine Karacaşian, în calitate de pacientă de patru decenii a unor ilustre cadre medicale din trecut şi din prezent, cărora le-a mulţumit călduros pentru înalta competenţă şi dăruire profesională.
În partea a doua a manifestării, a avut loc o sesiune de comunicări, susţinute de cadre medicale ale Institutului, printre care şi  conf. dr. Adina Ghemigian şi dr. Mircea Ghemigian. (Rep.)