Mihai Stepan Cazazian

Ambasadorul Armeniei vine la Constanța! Iată scopul vizitei!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ziua Națională a Armeniei va fi sărbătorită anul acesta, la Constanța, în cadrul unui eveniment aparte și în prezența unor oaspeți de seamă. Potrivit președintelui Uniunii Armenilor din România, sucursala Constanța, Liviu Merdinian, în data de 21 septembrie se va afla la Constanța însuși Ambasadorul Republicii Armenia la București, Hamlet Gasparian. Acesta va participa la evenimentul organizat de sucursala Constanța a UAR și Muzeul de Etnografie și Artă Populară cu prilejul Zilei Armeniei, eveniment constând în expunerea, în premieră, în colecția muzeului, a unui costum tradițional armenesc.

 

La eveniment vor participa și managerul Muzeului de Etnografie și Artă Populară din Constanța, Maria Magiru, și teatrologul Anaid Tavitian.

Așa cum preciza în urmă cu ceva timp managerul Maria Magiru, în cadrul unui alt eveniment dedicat armenilor constănțeni, din colecția muzeului constănțean a lipsit până acum costumul tradițional armenesc, fapt pentru care președintele sucursalei Constanța a Uniunii Armenilor din România, Liviu Merdinian, a promis că organizația va dona un astfel de exponat. La nici o lună de la anunțul făcut, un costum tradițional armenesc va intra în colecția muzeului cu prilejul Zilei Naționale a Armeniei, în prezența ambasadorului acreditat la București. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Etnografie și Artă Populară, începând cu ora 14,00.

Republica Armenia sărbătorește la 21 septembrie Ziua națională. Prin referendumul din 21 septembrie 1991, Armenia a devenit un stat independent și democratic, în afara granițelor URSS.

interetnica.ro

Nota redacției   Ca si anul trecut, pe fațada clădirii Muzeului de Istorie si Arheologie din Constanta, pe 21 septembrie 2017 se vor monta steagurile Romaniei si Armeniei.