Redactor

Ambasadorul Armeniei în România, despre luptele cu Azerbaidjan: Armata azeră a atacat cu tancuri și sisteme de artilerie | Interviu DefenseRomania

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook

În contextul în care luptele de la frontiera dintre Azerbaidjan și Armenia continuă, E.S. Sergey Minasyan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia la București, a acordat un interviu DefenseRomania.

În exclusivitate pentru cititorii DefenseRomania, Ambasadorul Armeniei în România a discutat despre situația care s-a înrăutățit brusc la granița dintre Armenia și Azerbaidjan.

Armenia acuză partea azeră că, folosindu-se de tancuri, sisteme de artilerie și drone, a inițiat acțiuni de luptă la frontieră, dar și în interiorul Armeniei. Ambasadorul Minasyan ne-a transmis că „aceste acțiuni sunt rezultatul campaniei de ură cultivată, de mai mulți ani, de autoritățile azere”.

DefenseRomania: Pe 12 iulie s-a înrăutățit brusc situația la granița dintre Armenia și Azerbaidjan? Care ar fi motivul?

E.S. Sergey Minasyan: Pe 12 iulie, armata azeră, folosindu-se de o numeroasă tehnică de luptă (tancuri, artilerie, drone) a inițiat acțiuni de luptă la frontiera de stat cât și în interiorul Armeniei. Mai mult decât atât, între 13-14 iulie, atacurilor de acest gen au fost supuse și localitățile armenești, precum orașul Berd. De menționat este că această agresiune din partea Azerbaidjanului este prima, după mulți ani de acțiuni militare vaste, în a cărei țintă s-a aflat nu doar Republica Nagorno-Karabakh (Artsakh), ci și granița cu Armenia. În aceste acțiuni militare a fost angrenată, fără precedent, o cantitate impresionantă de tehnică militară, fie că vorbim despre echipamente sau de personal militar.

Totuși, datorită iscusinței sale, armata armeană a reușit să contracareze acest atac, iar armata azeră a suferit pierderi inclusiv în persoana unui general și a câtorva ofițeri sus-puși, care, în consecință, nu au putut pătrunde în interiorul Armeniei pentru a-și îndrepta ura spre populația pașnică.

citiți interviul complet pe defenseromania.ro

One Response to Ambasadorul Armeniei în România, despre luptele cu Azerbaidjan: Armata azeră a atacat cu tancuri și sisteme de artilerie | Interviu DefenseRomania

  1. Dicran Kundacgian July 20, 2020 at 5:51 pm

    Armenii ar trebui sa se miste mai cu ”talent” deoarece sunt mai destepti decat fraierii aia de azeri !! Azerii trebuie pusi la punct odata si-odata, sa se invete minte sa mai stea si in banca lor ca asa le sade mai bine !!!