Mihai Stepan Cazazian

Ambasadorii acreditați la Erevan au fost invitați la Ministerul de Externe al Armeniei cu ocazia vizitei diplomaților acreditați în Azerbaidjan în teritoriile ocupate din Arțakh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ca parte a participării reprezentanților diplomatici ai anumitor țări, la invitația autorităților azere, de a vizita teritoriile ocupate din Nagorno-Karabakh în zilele de 9 și 10 iulie, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Erevan au fost invitați la Ministerul Afacerilor Externe al Republica Armenia.
Ambasadorii au primit cereri adresate guvernelor din țările lor, în care se menționează că Republica Armenia consideră absolut inacceptabilă vizita reprezentanților diplomatici în Azerbaidjan, în Hadrut și în centrul istoric al Arțakh-ului, orașul Șuși, care a fost supus curățării etnice, iar crimele de război și crimele în masă au fost comise împotriva populației de către forțele armate azere. S-a subliniat că autoritățile azere încearcă să legitimeze agresiunea împotriva poporului armean din Arțakh prin astfel de măsuri, pentru a-și întări propriile cereri de a rezolva conflictul cu forța.

„În timpul tuturor întâlnirilor, s-a subliniat că implicarea reprezentanților diplomatici în astfel de vizite contrazice spiritului de cooperare dintre Republica Armenia și alte țări, precum și poziția copreședinților Grupului de la Minsk al OSCE. În acest sens, Armenia îndeamnă cu tărie să se abțină de la orice acțiune care ar putea justifica utilizarea forței, punând astfel în pericol pacea și securitatea regională. Folosirea forței și a atrocităților în masă nu poate rezolva conflictul din Nagorno-Karabakh, care poate fi soluționat doar prin negocieri sub co-președinția grupului OSCE de la Minsk, singurul cu mandat internațional” -se menționează în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe din Armenia .