Mihai Stepan Cazazian

Pe urmele străbunilor mei…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Mi-am dorit mult să văd ţara strămoşilor materni, mai ales că atunci când mama mea  Aida avea vârsta mea, a fost în Armenia, cu bunica mea Elmas Simigian, şi poveştile  lor mi-au trezit interesul şi dorinţa.
Astfel că atunci când am fost solicitată de dl.Bergi Margarian, bucuria mi-a fost nemăsurată.
În Armenia, alături de noii mei prieteni din România sau alte ţări, am fost  impresionată de atitudinea prietenoasă a localnicilor, de dragostea familiei la care am stat [Yegor şi Farida Hovsepian şi cei 5 copii] cărora le mulţumesc din suflet şi pe această cale.
M-au impresionat complexul monahal, Ecimiadzin, mănăstirea din munţii Gheghart, templul roman de la Garni, lacul Sevan, complexul Matenadaran ce cuprinde manuscrise foarte  vechi.
În memoria străbunicului meu Hovsep Simigian, ultimul supravieţuitor, din România, al genocidului din 1915-Turcia, care a murit în anul 2009, am fost la memorialul Tzidzernagaberd, m-am rugat cu pioşenie şi am depus o floare în memoria tuturor armenilor ucişi de turci.


Sunt multe de povestit despre Armenia şi vă mărturisesc că  acum, mă simt legată sufleteşte de acele locuri minunate, de locuitorii ei, printre care am regăsit şi pe rudele mamei mele.
Mulţumesc organizatorilor “Ari Tun”şi Uniunii Armenilor din România care mi-au oferit această unică ocazie.
Alice Laura Bănceanu
elevă a liceului “Nicolae Iorga”

One Response to Pe urmele străbunilor mei…

  1. Marius September 27, 2011 at 12:42 am

    Este o fata superba ce se mandreste ca e armeanca,este cu mine in liceu si mereu iese in evidenta cu ceva,imi spune ca este trasatura armenilor.