Elena Chobanyan

Alegerile prezidențiale nu se amână. Paruyr Hayrikyan s-a recuperat după atentat

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

2013-02-05T195021Z_1_CBRE9141J3Z00_RTROPTP_2_ARMENIA-CANDIDATE

Avocatul candidatului, Paruyr Hayrikyan, a declarat, că nu va cere Curții Constituționale   amânarea alegerilor prezidențiale de la 18 februarie.

Alegerile nu se vor amâna″, – a spus avocatul lui P. Hayrikyan, Levon Baghdasaryan.

Surprinzător dar atentatul comis nu i-a adus reputație, în plus, candidatului Hayrikyan.

Poate ceva să aibă legătură cu nivelul de trai dar nu văd de ce i-ar fi crescut șansele candidatului.″, – a menţionat deputatul Levon Khachatryan (Partidul Armenia Prosperă), el adăugând că P. Hayrikyan nu a câştigat nimic din acest atentat, pentru că mulți oameni au fost indiferenți la acest incident.

Secretarul partidului Federația Revoluționară Armeană (FRA) Aghvan Vardanyan, respectă decizia lui P. Hayrikyan de a nu amâna alegerile.

″Actul săvârșit împotriva candidatului era în avantajul puterilor mari, care nu şi-au depus candidatura pentru prezidențialele din Armenia şi care doreau să amâne alegerile cu 15 zile pentru a-şi depună, în sfârşit, candidatura″, – a afirmat A. Ashotyan.  

Ministrul Educaţiei şi Ştiinţei din Armenia, Armen Ashotyan, respectă decizia candidatului  adăugând că Hayrikyan a dat astfel un răspuns acelor forțe, care erau interesate în amânarea alegerilor prezidenţiale. ″Actul săvârșit împotriva candidatului era în avantajul unor partide care nu şi-au depus candidatura pentru prezidențialele din Armenia şi care doreau să amâne alegerile cu 15 zile pentru a-şi depună, în sfârşit, candidatura″, Dacă Ashotyan nu știe în ce măsură atentatul a crescut  popularitatea candidatului, din punctul de  vedere mediatic, însă,  Hayrikyan a câştigat o mai mare vizibilitate.

Elena Ciobanyan

Erevan